Logo vierklank.nl
?Jolanda van Hulst overhandigt de cheque aan Niels van Bladeren.
?Jolanda van Hulst overhandigt de cheque aan Niels van Bladeren.
Algemeen

Opbrengst taxushagen naar een goed doel

Donderdag 29 oktober overhandigde wethouder Jolanda van Hulst van de gemeente De Bilt een symbolische cheque met een waarde van 2.509,50 euro aan Niels van Bladeren, teamleider Biga Groep.

Ieder jaar knipt het sociaal werkbedrijf in opdracht van Gemeente De Bilt de taxushagen op begraafplaats Brandenburg. Stichting Vergroot de Hoop benaderde de gemeente De Bilt voor het snoeisel van de jonge Taxus. Zij verzamelen landelijk de grondstof Baccatine waar geneesmiddelen van worden ontwikkeld voor het bestrijden van kanker. Elke kubieke meter taxussnoeisel is goed voor één chemotherapie en verhoogt het bedrag dat gedoneerd wordt aan kankerbestrijding. Voor het inzamelen van het snoeisel doneert Vergoot de Hoop per ingezamelde kubieke meter een bedrag aan een kanker gerelateerd doel naar keuze. De Gemeente De Bilt doneerde het bedrag aan het doel van de Roparun aan team BigaBliksem.

Teamverband
De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: 'Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven'. BigaBliksem bereidt zich voor de tweede keer voor op de Roparun, die in mei 2016 plaatsvindt.

Cirkel rond
Wethouder Jolanda van Hulst is blij met de goede besteding van de vergoeding; 'Echt geweldig welke maatschappelijke doelen een taxusplant op deze manier kan bereiken. Werk voor mensen voor wie een baan niet altijd even vanzelfsprekend is en dan ook nog een mooi doel met de plant zelf. Ik wens het team BigaBliksem veel succes tijdens de Roparun'.
(Lisette Brenkman)

Meer berichten