Brandenburg pakt punten

Algemeen Sport

Na de bekerwinst vorige week tegen Deurne speelden de heren van Brandenburg zaterdag tegen Aqua Novio uit Nijmegen. In de laatste 2 seizoen werd daar niet van gewonnen, een gespannen ploeg trad aan.

Maar de Biltse ploeg startte goed en al snel kwam het op voorsprong door Jorrit Yperlaan. Deze voorsprong werd niet meer uithanden gegeven. Na de 1e periode stond het al 1-5 voor Brandenburg. In de 2e en 3e periode ging het gelijk op met tussenstanden van 4-8 en 8-12. Aqua Novio kwam enkele malen terug tot een verschil van 3 doelpunten maar Brandenburg herstelde dit snel aan het einde van de perioden tot een gat van 4 doelpunten.

In de 4e periode kwam het conditionele overwicht, zoals in de vorige wedstrijden, er weer uit en liep de Biltse ploeg uit naar een 10-16 eindstand. Een dik verdiende en mooie overwinning op een ploeg die wat hoger werd ingeschat. Uitblinker was Joost van de Burg met 5 doelpunten. Brandenburg staat 1e op doelsaldo samen met de Ham uit Wormerveer. Volgende week is de thuiswedstrijd tegen Haarlem.