Een doelpoging van Tom Jansen. (foto Nanne de Vries)
Een doelpoging van Tom Jansen. (foto Nanne de Vries)

SVM vergeet te scoren

Algemeen Sport

SVM leed een onnodige nederlaag in de uitwedstrijd tegen het Utrechtse Desto. Kansen creëren gaat de geelblauwe ploeg goed af, maar kansen benutten minder.

De Maartensdijkers begonnen te gemakkelijk aan de wedstrijd. Na een kwartier spelen kwam Desto op de 1-0 voorsprong door balverlies aan SVM kant. Langzaam maar zeker pakte SVM het initiatief over en kwam door Mike de Kok na goed doorzetten van Erno Steenbrink op de verdiende gelijkmaker. SVM ging op jacht naar de voorsprong. Er waren kansen voor Tom Jansen en Erno Steenbrink. Door een verkeerde uittrap van doelverdediger Stijn Orsel kwam Desto op een 2-1 voorsprong. Onder de aanvoering van aanvoerder Diederik Hafkemeyer zette SVM alles op alles, maar de gelijkmaker kwam er niet.

Na de theepauze probeerde SVM zonder goed voetbal maar met veel inzet om de gelijkmaker te scoren. Marcel Melissen verspeelde de bal op het middenveld en de bezoekers kwamen met 3-1 achter te staan. Mike de Kok scoorde na een assist van Mark de Brauw de 2-3. Het (laatste) SVM-kwartiertje leverde veel kansen op, maar doelpunten niet meer. Aanstaande zaterdag speelt SVM 1 thuis tegen Maarssen 1.