FC De Bilt vindt vijf maal het Vechtse doel. (foto Henk Willemsen)

FC De Bilt periodekampioen

De Bilt begon dit seizoen slecht met een 0-3 nederlaag, maar staat na 8 wedstrijden toch bovenaan de ranglijst en is periodekampioen op basis van een beter doelsaldo dan De Meern.

De Bilt ging de beslissende ronde in met een iets beter doelsaldo. Het was dan ook van belang dat De Bilt niet alleen de wedstrijd tegen De Vecht zou winnen, maar dat de overwinning ook ruim zou zijn.

Blessureleed
In de eerste 40 minuten van de wedstrijd gebeurde er vrijwel niets voor beide goals. De ploegen hielden elkaar in evenwicht in een wedstrijd die maar niet lekker op gang kwam. Dat kwam onder andere doordat het spel vaak stil gelegd moest worden voor een blessurebehandeling. Twee spelers van De Bilt moesten vanwege hun blessure de wedstrijd voortijdig staken. Allereerst was het keeper Ricardo Pouw die na een botsing niet meer verder kon. Zijn vervanger was Michael van Duivenbode. Verder moest ook rechtsback Roland van Dijk naar de kant gehaald worden. Maties van Heesbeen kwam voor hem het veld in. De rechtsbackpositie is onbekend terrein voor Maties, maar hij liet zien dat hij ook daar goed uit de voeten kan.

Wakker
Tussen alle blessurebehandelingen in werd er ook nog gevoetbald. Na 40 minuten kwam De Bilt met de schrik vrij. Uit het niets kreeg De Vecht een niet te missen kans die echter niet verzilverd werd. Het leek alsof dit als een wake-up call werkte, want niet veel later lag de bal er aan de andere kant wel in. Daardoor kon De Bilt de kleedkamers op zoeken met een minimale voorsprong. Na rust was het eenrichtingsverkeer. De Bilt won iedere 2e bal en zette De Vecht met de rug tegen de muur. Met goed voetbal werd De Vecht stuk gespeeld. Het was wachten op meer doelpunten en die kwamen er ook. Mike scoorde maar liefst vier keer, waardoor hij de eindstand op 5-0 bepaalde. Doordat VV de Meern 'maar' met 0-1 won bij Zevenhoven is de ploeg van Gerrit Plomp periodekampioen geworden. Hierdoor is De Bilt in ieder geval verzekerd van een plek in de nacompetitie voor promotie. Ook het tweede team heeft afgelopen zaterdag beslag weten te leggen op de eerste periode.

De focus zal nu weer op de volgende wedstrijd moeten. Volgende week moet de kersverse periodekampioen op bezoek bij medekoploper VV de Meern. In een onderlinge confrontatie zal de koppositie op het spel staan. De wedstrijd begint om 14.30 uur.