Schoeisel voor najaarsweer

Algemeen Zakelijk

George In der Maur Beterlopenwinkel organiseert op donderdag 29 oktober opnieuw een speciale Meindl-dag.

Het is raadzaam uw schoeisel voor het soms onvoorspelbare najaarsweer met beleid te kiezen. Tijdens de Meindl dag ontvangt u geheel vrijblijvend advies op maat, zodat u tot de juiste keuze komt. Deze dag is in het bijzonder gericht op wandelaars die bestand willen zijn tegen gladheid, sneeuw en andere ongemakken in de natuur. Maar ook speciaal voor ouderen zijn er o.a. schoenen met multigripzolen.

Traditie
Het merk Meindl dat deze dag bijzondere aandacht krijgt, kent een lange en rijke traditie van schoenambacht. Het was in 1683 in het stadje Kirchanschöring, dat Petrus Meindl aan de slag ging als zelfstandig schoenmaker. Inmiddels wordt het bedrijf gerund door de elfde generatie, en zijn haar schoenen dankzij de George In der Maur Beterlopenwinkel nu ook verkrijgbaar in regio Utrecht. Het merk wordt gekenmerkt door het vermogen om traditionele maakwijzen te behouden, terwijl zij tegelijkertijd moderniseert en innoveert. Er wordt gebruik gemaakt van kwaliteitsleer, van runderen die een diervriendelijk leven hebben geleefd.

Waterdicht
Zo kunt u nu zelf tijdens de Meindl-special kennis maken met o.a. de Goretex voeringen: deze maken een schoen waterdicht, zodat men probleemloos kan (door)lopen tijdens nat weer of door bedauwd grasland. Maar ook Meindl Vakuum is noemenswaardig: deze schoen is voorzien van traagschuim in de schacht, die zorgt voor een optimale ondersteuning- en houvast van de enkelvork. In combinatie met de afwikkeling in de schoen, zorgt dit traagschuim ervoor dat de voet in de juiste afwikkeling wordt gebracht. Op deze manier kan men voorvoet- en knieklachten bestrijden. De bergschoenen van Meindl zijn er in verschillende categorieën, voor begaan van een gemakkelijk vlak terrein tot trektochten door ruwer gebied.