Voorzitter Richard Vester in de uitgifte-ruimte van de Voedselbank.
Voorzitter Richard Vester in de uitgifte-ruimte van de Voedselbank.

Voedselbank hard op zoek naar donateurs

Algemeen Algemeen

Voedselbank De Bilt is hard op zoek naar mensen die de organisatie financieel willen ondersteunen. Het aantal donaties is de afgelopen jaren terug gelopen, terwijl de organisatiekosten sterk zijn gestegen.

Voorzitter Richard Vester: 'Met name onze koelbus is vanwege verzekeringen, belasting en brandstof natuurlijk een relatief grote kostenpost. Maar dankzij die koelbus, die we vorig jaar met donaties hebben kunnen aanschaffen, zijn we wel in staat voedsel koel te vervoeren en de voedselveiligheid te waarborgen. We voldoen aan de eisen van de Voedsel- en Warenautoriteit en dit maakt het voor winkels makkelijker om voedsel te doneren'.

Uitgaven
De Voedselbank betaalt niet voor voedsel en álle medewerkers werken onbetaald, maar net als bij andere organisaties zijn er dus wel vaste lasten. Naast kosten voor de koelbus gaat het om onderhoud van de koel- en vriesinstallaties, ICT, schoonmaakspullen, etc.  Richard Vester: 'We proberen onder meer inkomsten te genereren door busstickers te verkopen aan bedrijven, of een keer non-food producten te verkopen op een braderie, maar dat levert nog niet voldoende op. Daarom zijn we nu op zoek naar mensen die eenmalig, of liever nog iedere maand een vast bedrag naar ons willen overmaken'.

Mensen die de Voedselbank willen steunen, kunnen contact opnemen via contact@voedselbankdebilt.nl.