Martha van Seters (staand) heeft de dagelijkse leiding bij Bouwman Boeken. Truus te Pas zal het verhaal voorlezen.
Martha van Seters (staand) heeft de dagelijkse leiding bij Bouwman Boeken. Truus te Pas zal het verhaal voorlezen.

Fairtrade voorleesuurtje bij Bouwman Boeken

Algemeen Algemeen

Op zaterdag 31 oktober om 10.30 uur leest Truus te Pas, lid van de Biltse werkgroep Fairtrade, voor kinderen van 4-7 jaar een verhaal voor over duurzaamheid en eerlijke handel. Het voorleesuurtje vindt plaats bij Bouwman Boeken op de Hessenweg en maakt deel uit van de activiteiten in het kader van de landelijke Fairtrade Week.

Er zal één verhaal worden voorgelezen uit 'Nog lang en gelukkig'. Speciaal voor de Dag van de Duurzaamheid is deze verhalenbundel samengesteld met verhalen die geschreven zijn door bekende auteurs en nieuw talent. Het thema is duurzaamheid en geluk en legt de nadruk op de positieve kant van duurzaamheid. De verhalenbundel is geschikt voor de gehele basisschool en bevat in totaal negen verhalen. Drie verhalen voor de onderbouw, drie voor de middenbouw en drie voor de bovenbouw.

Fairtrade Week
De Fairtrade Week duurt van 24 oktober tot 1 november en gedurende deze periode komen de supermarkten met  aanbiedingen en besteden diverse  winkels en bedrijven aandacht aan Fairtrade. Het doel is de vraag naar producten uit de eerlijke handel zo te vergroten, dat steeds meer producenten een eerlijke prijs krijgen voor hun producten, zij een duurzaam en goed bestaan kunnen opbouwen en hun kinderen naar school kunnen gaan.