Koren in De Bilt

Algemeen Muziek

Dzvinochok is een klassiek geschoold jongenskoor uit Kiev dat in 1967 werd opgericht met als doel de oude zangtradities van de landscultuur te bewaren. Dat is prima gelukt, zodat het koor al vanaf 1994 bijna jaarlijks in Nederland heeft kunnen optreden. Dzvinochok, het oekraïnse woord voor klokje, doet zijn naam eer aan. Intense verstilling, optimisme, uitbundige blijdschap - Dzvinochok zingt het allemaal.

De mannen van het Utrechts Byzantijns Koor vertolken de mystiek en spiritualiteit van de Slavisch-Byzantijnse ritus. Het UBK blinkt ook uit in aanstekelijke uitvoeringen van Oekraïense wereldlijke liederen waarin de (on)vergankelijke Kozakkenziel met haar gevoelige weemoed en bittere strijdvaardigheid bezongen wordt in stoere zangtaal. Het koor kan bogen op een rijke historie, zowel binnen- als buiten Europa.

Concert
Op 7 november om 20.00 uur is er een gezamenlijk concert van beide koren in de HH Michaël en Laurenskerk, Kerklaan 31 te De Bilt. Voorverkoop van kaarten bij het Parochiesecretariaat, Kerklaan 31 in De Bilt. Tel. 030 2200025, e-mail secretariaat@katholiekekerkdebilt.nl. Tevens verkoop voor aanvang concert bij kerkingang.