V.l.n.r. Lieneke Geurtsen, Frank Mulder, Edwin Plug en Henny van der Heijden bemerken een grote betrokkenheid bij de Viersteeplannen.
V.l.n.r. Lieneke Geurtsen, Frank Mulder, Edwin Plug en Henny van der Heijden bemerken een grote betrokkenheid bij de Viersteeplannen.

Renovatie Vierstee wordt gezamenlijk project

Algemeen Algemeen

Met de slogan 'De Vierstee is van en voor ons allemaal' is enkele weken geleden Stichting 'Vierstee 2.0' officieel opgericht. Stichting 'Vierstee 2.0' gaat zich samen met de gebruikersgroepen van De Vierstee inzetten voor het realiseren van een betere en uitgebreidere renovatie van het complex.

door Henk van de Bunt

De gemeente De Bilt heeft voor deze renovatie 1,5 miljoen euro beschikbaar gesteld. Voor realisatie van alle wensen van de gebruikersgroepen is er echter meer geld nodig. Geld, dat moet komen vanuit sponsorbijdragen en andere fondswervingen. Voorzitter Edwin Plug over de plannen en wensen: 'Het is bijzonder te merken dat ons initiatief om gezamenlijk zorg te willen dragen dat bij renovatie van de Vierstee nog allerlei extra dingen uitgevoerd kunnen gaan worden nu al gedragen en ondersteund wordt. We hebben er zoveel leuke reactie ontvangen.'

Stoel
Penningmeester Frank Mulder: 'In de reacties zijn ons ook een paar vragen gesteld. Zoals bijvoorbeeld de vraag of Stichting Vierstee 2.0 bij de renovatie niet op de stoel van de gemeente gaat zitten. Dat is duidelijk niet het geval! Al het geld wat we inzamelen gaat gebruikt worden om zaken die de Vierstee voor alle gebruikers aantrekkelijker maakt, te realiseren. Dit zijn zaken die anders niet uitgevoerd kunnen en gaan worden. De gemeente renoveert het pand, de gebruikers en de inwoners van de gemeente De Bilt gaan via stichting Vierstee 2.0 voor de extra's zorgen. Dit kan een overdekte fietsenstalling zijn, maar ook een WiFi installatie. Daarnaast willen we met het bij elkaar gehaalde geld nieuwe en extra mogelijkheden voor gebruik van het gebouw, als bijvoorbeeld een ontmoetingsplaats voor ouderen, creëren. Wel werken we uiteraard nauw samen met de gemeente. Tijdens de 'Vierstee Open Dag' op zaterdag 28 november willen we graag alle plannen uitvoerig met anderen delen en toelichten'.

Portemonnee
Secretaris Henny van der Heijden: 'Iemand vroeg ons: 'Moeten wij als burgers dan alleen onze portemonnee trekken, da's toch een druppel op de gloeiende plaat?' Gelukkig niet… Stichting Vierstee 2.0 heeft op dit ogenblik al voor een heel fors bedrag aan ondersteuningsverzoeken uit staan bij de diverse goede doelen fondsen. Hier blijft het niet bij; er gaan binnenkort nog meer aanvragen verstuurd worden. Met het bedrag wat we van deze fondsen hopen te ontvangen kunnen heel veel extra dingen gerealiseerd worden. Dat is wat onder andere Stichting Vierstee 2.0 doet, maar daar moet het niet bij blijven'.

Opmaat
Lieneke Geurtsen (algemeen bestuurslid) vult nog aan: 'Dat is ook gelijk de opmaat naar een andere opmerking, die we een aantal keren hebben gekregen: 'Kunnen we al iets doen voor onze Vierstee?' Dat kan zeker. Stichting Vierstee 2.0 wil tijdens de Vierstee Open Dag een veiling organiseren. Heeft u voor deze veiling bijzondere goederen of een mooie dienst beschikbaar, die u wilt laten veilen? Neem dan contact met ons op via bestuur@vierstee.nl. Tijdens de open dag zullen er verder eenmalige machtigingen beschikbaar zijn, waarmee een bijdrage te leveren is aan een mooi gerenoveerde Vierstee. Hierbij komt ook weer de certificaten actie, net als 38 jaar geleden.'

Bibliotheek
Edwin Plug tenslotte: 'Een vraag die ons ook regelmatig wordt gesteld is die over het 'blijven' van een bibliotheekvestiging in De Vierstee. Deze vraag kan gelukkig beantwoord worden met ja! Op zaterdag 28 november lichten we samen met anderen, dat graag toe. Zijn er met betrekking tot 28 november nog vragen. Stel ze ons vast via bestuur@vierstee.nl'.