Kaap gaat op in Tweetakt

Algemeen Algemeen

De afgelopen twee jaar zijn de Utrechtse festivals Tweetakt en Kaap geleidelijk aan samengevoegd. Samen boden ze een avontuurlijk programma van theater, muziek en kunst voor alle leeftijden. Dit bleek een succes, de meerwaarde is niet alleen artistiek bewezen maar ook op het gebied van publieksbereik.
Afgelopen jaar bezochten 40.000 mensen het programma in de diverse theaters in Utrecht en op het historische Fort Ruigenhoek in Groenekan, van oudsher de locatie van Kaap. Daarom is het nu een logische stap om beide festivals definitief samen te smelten tot én groot kunstenbreed festival voor alle disciplines en voor alle leeftijden, onder de noemer Tweetakt. De naam Kaap verdwijnt, maar het programma van (interactieve) beeldende kunst voor kinderen en families blijft een volwaardig onderdeel van het festival.

Tweetakt biedt in 2016 een uitdagend, multidisciplinair programma van theater, dans, beeldende kunst, cabaret, muziek, shortfilm en interactieve (digitale) installatie voor jong én oud. Het festival vindt plaats tussen 1 april en 29 mei 2016. Van 1 t/m 17 april in de Utrechtse binnenstad en op Fort Ruigenhoek van 9 april t/m 29 mei in de weekenden. Het festivalprogramma bevat meer dan 100 verschillende theater- en dansvoorstellingen, cabaretoptredens, muziekconcerten, beeldende kunstwerken, games en interactieve installaties, voor alle leeftijden. Zelfs voor de allerkleinste peuters zijn er activiteiten. Het festival is daarmee als vanouds niet alleen aantrekkelijk voor gezinnen met kinderen, maar ook voor scholieren, studenten en volwassenen.