Bakker Bert Bos en Jumbo Jelle Fahrenhorst sponseren Bakpret Maartensdijk.
Bakker Bert Bos en Jumbo Jelle Fahrenhorst sponseren Bakpret Maartensdijk.

Bakpret in Maartensdijk

Algemeen Algemeen

door Rob Klaassen

Vrijdag 30 oktober aanstaande vindt er in de Sojos aan de Dorpsweg 51 in Maartensdijk 'Bakpret Maartensdijk' plaats. De bakles staat in het teken van Halloween. Op initiatief van Brigitte van der Heijden is zij met assistentie van Nelleke Reitsma begin dit jaar met 'Bakpret Maartensdijk' gestart voor kinderen van 8 tot 12 jaar in groepen van maximaal 8 kinderen voor 8 lessen per periode.

Bakpret is één van de activiteiten van Mens: Koekjes, taartjes en andere lekkernijen bakken, voor kinderen van 8 tot 12 jaar. De kinderen kunnen deze baksels meenemen naar huis of gezellig samen opeten. Na de laatste les krijgen de kinderen een receptenboekje mee met daarin de recepten van de gemaakte lekkernijen. In deze cursus wordt de kinderen spelenderwijs geleerd hoe leuk het is zelf baksels te bereiden. Ze werken zelf met materialen als: keukenweegschaal, kommen, schalen, messen, lepels, vorken etc. Uiteraard gaan ze ook lekker met hun handen in de bloem, meel, boter, eieren, melk, voedingskleurstoffen etc. gaan.

Sponsoren
Nelleke Reitsma vertelt: 'Stichting Mens De Bilt ondersteunt dit initiatief en heeft geld (voor het kopen van outillage) en ruimte (Sojos) beschikbaar gesteld om deze baklessen te realiseren. Brigitte en ik doen dit op vrijwillige basis; de kinderen betalen een kleine bijdrage voor de te kopen ingrediënten. Begin september zijn wij alweer gestart met de derde groep kinderen en de baklessen worden soms gesponsord door Bakker Bert Bos en Jumbo Jelle Fahrenhorst'. Informatie kan verkregen worden via e-mail: bakpretmaartensdijk@gmail.com