Afbeelding
Het levend tafelvoetbal

Herfstvoetbalkamp bij SVM groot succes

Algemeen Sport

door Rob Klaassen

72 jongens en meisjes van 7 tot 14 jaar hebben tijdens de herfstvakantie op de accommodatie van SVM vier dagen kunnen genieten van een heus voetbalkamp. 80% van hen was Maartensdijkers, de rest kwam uit de regio. Het was de eerste keer dat er bij SVM zo'n voetbalkamp werd georganiseerd.

De organisatie van een dergelijk voetbalkamp lag bij de stichting Pro Talents. Deze stichting organiseert normaliter sportactiviteiten voor leerlingen van praktijkscholen. Pro Talents ontwikkelt in samenwerking met zowel de school als de leerlingen sportactiviteiten. Het draait hierbij om de bevordering van de gezondheid.

Nevenactiviteiten
Pro Talents heeft haar activiteiten de laatste jaren uitgebreid door ook 'sportevents' aan te bieden, waaronder voetbalkampen. Maartensdijker Hans Nauta is teammanager bij Pro Talents. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij bij SVM aanklopte met de vraag of de club er iets voor voelde om tijdens de herfstvakantie een voetbalkamp te willen huisvesten. De accommodatie werd hiervoor 4 dagen intensief gebruikt.

Financiering
Hans Nauta: 'Zonder de medewerking van een voetbalclub kan zo'n kamp dus nooit van de grond komen. Maar als je dat eenmaal rond hebt, moet je ook nog sponsors zien te vinden. We zijn erg blij dat dat de plaatselijke Jumbo veel van het eten en drinken heeft verzorgd. Ook zijn we erg blij met onze andere sponsors waardoor er van de ouders nog slechts een relatief kleine bijdrage gevergd werd.'

Vrijwilligers
Veel is te danken aan een groot aantal moeders van SVM deelnemers. Zij hebben vier dagen lang de catering van de lunches verzorgd. Daarnaast heeft SVM een aantal jeugdtrainers geleverd en zijn ook spelers vanuit de selectie druk doende geweest. Vooral dank zij deze enorme enthousiaste inzet is het voetbalkamp een groot succes geworden.

Programma
De deelnemers werden ingedeeld in groepen van 10-12 personen. Er werden heel veel verschillende onderdelen gedaan, zoals penalty's schieten, pannavoetbal, levend tafelvoetbal en daarnaast werd er natuurlijk ook flink op techniek en motivatie getraind. Het hoogtepunt vormde de vrijdagmiddag. Er konden toen penalty's worden geschoten op de keeper van het eerste van SVM.

Glen Helder
De deelnemers werden donderdag verrast door de komst van Glen Helder, voormalig speler van het Nederlands elftal en o.a. Arsenal. Hij heeft een carrière gehad die zowel hoogtepunten als ook dieptepunten kende. Hij sprak daar open en eerlijk over. De kinderen hingen aan zijn lippen, al had vrijwel niemand ooit eerder van hem gehoord. Aan het eind van het kamp kreeg iedere deelnemer een medaille. Een zeer tevreden voorzitter van SVM, Frans van de Tol, keek dan ook terug op een week die uitsluitend winnaars heeft gekend.

Afbeelding