?Één van de deelnemende teams om 2.00 uur 's nachts.
?Één van de deelnemende teams om 2.00 uur 's nachts.

NOVA haalt geld op voor 'Spieren voor Spieren'

Algemeen Sport

NOVA heeft in een 'niet bestaand' uur 414 euro opgehaald voor de stichting Spieren voor Spieren. In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 oktober werd de klok teruggezet naar de wintertijd. In het kader daarvan heeft Spieren voor Spieren de Wintertijd Challenge opgezet. Daarin werden sportverenigingen opgeroepen geld in te zamelen door hun eigen spieren in te zetten.

NOVA deed hieraan mee en organiseerde een Nachtkorfbaltoernooi. Bijna 50 mensen kwam 's nachts naar de veldlocatie Casa Nova om van 02.00 uur (zomertijd) tot 02.00 uur (wintertijd) een toernooi te spelen. Ondanks het bijzondere tijdstip was er een hoop publiek aanwezig. De warme chocolademelk werd mogelijk gemaakt door supermarkt Hoogvliet. En vereniging NOVA heeft zelf een bijdrage geleverd door 50% van de baromzet van deze nacht te doneren.

Wintertijd Challenge
Totaal deden er ruim 2.500 deelnemers mee aan de Wintertijd Challenge van stichting Spieren voor Spieren. Er waren zo'n 150 verschillende initiatieven verdeeld over Nederland. Het eindbedrag dat is opgehaald is nog niet bekend omdat er nog steeds gedoneerd kan worden. Zondagavond 25 oktober stond de teller op 240.000 euro. Het geld wordt door de stichting Spieren voor Spieren ingezet voor kinderen met een Spierziekte.