FC De Bilt wint van Zevenhoven

De inhaalwedstrijd van FC De Bilt bij het als laatste geklasseerde Zevenhoven eindigde in een ruime 2-7 overwinning. Daarmee nestelt het eerste elftal zich naast De Meern op plek 1.

Na een kwartier spelen stond het al 0-2 in Zevenhoven. Maties Heesbeen kwam met zijn eerste doelpunt in het shirt van De Bilt als eerste op het scorebord. Uit een scherpe voorzet van Jelle Vliek volleerde hij de bal tegen de touwen. Het tweede doelpunt kwam op naam van Mike Versloot. Jordy de Ruyter stuurde Mike de diepte in en die bleef koeltjes in de afwerking. Hij omspeelde de keeper en schoof de bal het lege doel in. Na de 0-2 zakte het eerste elftal ver weg. Zevenhoven maakte dan ook verdiend de aansluitingstreffer. De ploeg van Gerrit Plomp bleef aanmodderen en het was wachten op de 2-2. Zevenhoven was de gevaarlijkste ploeg, zonder dat het grote kansen wist te creëren. Vlak voor rust ontsnapte Mike aan de verdediging en verschalkte de keeper met een listig balletje.

Netje
De dreun vlak voor rust werd al snel teniet gedaan in de tweede helft. Na 2 minuten lag de bal alweer in het netje achter Ricardo Pouw. Maar Zevenhoven bleek in de tweede helft niet bij machte om echt door te drukken. Na de 2-4 was de wedstrijd gespeeld. Zevenhoven was op en kon geen vuist meer maken. Eindstand 2-7.

Gelijk
Door deze overwinning staat De Bilt samen met De Meern bovenaan in een competitie met kleine verschillen. Volgende week kan de ploeg van Gerrit Plomp de periodetitel binnen slepen. In de strijd om de periodetitel – over 8 speelrondes - lijkt het vooral een gevecht in doelsaldo te gaan worden. De Bilt ontvangt volgende week De Vecht op sportpark Weltevreden en De Meern gaat op bezoek bij Zevenhoven. Op dit moment is het verschil in doelpunten (2) in het voordeel van De Bilt. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Het 2e elftal kan volgende week ook een periodetitel pakken. Thuis om 11.30 uur tegen IJFC 3 volstaat een gelijkspel of een overwinning. Iedereen is van harte welkom om beide ploegen aan te moedigen.