Onder toeziend oog van BOA's en medewerkers van Mastwijk worden de fietsen geïnspecteerd.
Onder toeziend oog van BOA's en medewerkers van Mastwijk worden de fietsen geïnspecteerd.

Fietskeuring op school

Algemeen Algemeen

Woensdag 14 oktober heeft de jaarlijkse fietskeuring bij de Patioschool in De Bilt weer plaatsgevonden. Twee gemeentelijke BOA's en 4 medewerkers van de firma Mastwijk hielpen mee.

De fietsen van de leerlingen van groep 3 tot en met 8 zijn gecontroleerd op veiligheid. Daar waar nodig en mogelijk zijn kosteloos kleine reparaties uitgevoerd, zodat de kinderen weer een veilige fiets hebben. Kinderen met fietsen waar te veel mis aan was hebben een brief meegekregen.

Minder mis
Dit jaar was het aantal fietsen waar wat mis mee was minder dan eerdere jaren. Dat is natuurlijk fijn voor de keurders, maar natuurlijk vooral voor de kinderen. Voor hen is het belangrijk om op veilige fiets te fietsen. De meest voorkomende problemen waren dit jaar ontbrekende of niet werkende fietsverlichting en fietsbellen. Het voeren van goede fietsverlichting is echt belangrijk voor de veiligheid. Het dragen van reflecterende kleding helpt daarbij. Want alleen wanneer andere verkeersdeelnemers een kind kunnen zien, kunnen ze er rekening mee houden.         
(Corry de Rooij)