?Kees Steenbeek: 'Per 30 oktober verhuist de Hessen Apotheek naar het nieuwe Gezondheidscentrum aan de Henrica van Erpweg 2 in De Bilt.
?Kees Steenbeek: 'Per 30 oktober verhuist de Hessen Apotheek naar het nieuwe Gezondheidscentrum aan de Henrica van Erpweg 2 in De Bilt.

Verhuizing Hessen Apotheek

Algemeen Algemeen

door Henk van de Bunt

Per 30 oktober verhuist de Hessen Apotheek naar het nieuwe Gezondheidscentrum aan de Henrica van Erpweg 2 in De Bilt. In het nieuwe gezondheidscentrum zijn meerdere zorgverleners gevestigd.

Apotheker Kees Steenbeek licht de veranderingen toe: 'Feitelijk vallen de veranderingen wel mee. Allereerst handhaven we dezelfde ruime openingstijden naast dezelfde vertrouwde gezichten en dezelfde naam. Daarnaast heeft het voor de klant van de Hessen Apotheek verschillende voordelen dat alle zorg onder één dak komt. Als de huisarts bijvoorbeeld nieuwe medicatie voorschrijft kan meteen worden doorgelopen naar de apotheek. Of als er onduidelijkheden zijn over uw recept is snel overleg mogelijk met de huisarts. Ook biedt de nieuwe locatie ruime parkeermogelijkheden. Kortom; de vertrouwde zorg nog beter'.

Anderen
Op 31 oktober verhuizen de huisartspraktijken die op dit moment zijn gevestigd aan de Essenkamp 38 en de praktijken, die zijn gevestigd aan de St. Laurensweg 15 naar de nieuwe locatie, eveneens naar de Henrica van Erpweg 2 in De Bilt. Ook de praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen van de huisartsen die spreekuur houden aan de Burg. de Withstraat, verhuizen mee. Bovendien vestigen de fysiotherapiepraktijk Fysiotherapie 'De Bilt' - tot dan gevestigd aan de Kerklaan 87 - zich in het nieuwe Gezondheidscentrum De Bilt. Behalve huisartsenzorg, fysiotherapie en farmacie zullen veel andere zorgverleners hun diensten vanuit het nieuwe buurtgezondheidscentrum aan gaan bieden, zoals bijvoorbeeld een Diëtistenpraktijk, Kinderfysiotherapie, Logopedie, Maatschappelijk werk, Podotherapie en vele anderen.

Herkenbaar
Een belangrijke functie van het Gezondheidscentrum De Bilt is volgens Steenbeek het bieden van een herkenbaar, compleet en voor de inwoners van De Bilt en Bilthoven makkelijk toegankelijk zorgaanbod, dicht bij huis: 'Omdat de verschillende zorgaanbieders in één pand werken, denken ze de zorg efficiënter te kunnen maken. Bij ziekte spelen meestal meerdere aspecten en oorzaken een rol. Zowel lichamelijke, psychische als sociale factoren. Een huisarts kan vaak niet alleen alle problemen oplossen. In dit centrum kunnen de verschillende zorgverleners makkelijk met elkaar samen de beste zorg afstemmen voor de patiënt'.

Verhuizing
Op woensdag 28 en donderdag 29 oktober verhuist de Hessen Apotheek naar de Henrica van Erpweg 2 in De Bilt. Gedurende de verhuizing is de oude locatie aan de Hessenweg 192 enkel open voor het afhalen van medicatie, die voor dinsdagmiddag bij de huisarts is aangevraagd. Medicatie die op woensdag of donderdag door de huisarts is voorgeschreven kan worden afgehaald bij Apotheek Planetenbaan (Planetenbaan 3, Bilthoven). Op vrijdag 30 oktober is de Hessen Apotheek weer tot ieders dienst op de nieuwe locatie. Steenbeek tenslotte: 'De nieuwe locatie is slechts 300 meter verwijderd van de oude locatie op de Hessenweg. Wij hopen onze klanten op de nieuwe locatie nog beter van dienst de kunnen zijn'. Het Gezondheidscentrum De Bilt op de Henrica van Erpweg 2 is gevestigd in de oude huishoudschool 'De Bunte' in De Bilt. Tijdens de ingrijpende renovatie is geprobeerd het oorspronkelijk karakter van het gebouw, de schoolfunctie, te behouden. Eind 2015 of begin 2016 zal er een officiële opening van het centrum plaatsvinden.