Proef vrijwilligerswerk

Algemeen Algemeen

Nieuwsgierig naar vrijwilligerswerk en naar wat er allemaal mogelijk is binnen de gemeente De Bilt. Ga langs bij de Vrijwilligersbanenmarkt op zaterdag 31 oktober tussen 12.00 en 14.00 uur. Dan presenteren zo'n 30 lokale organisaties en initiatieven zich, met hun meest actuele vrijwilligersvacatures.

Tijdens de vrijwilligersbanenmarkt wordt een indruk gegeven van wat er allemaal te doen is in gemeente De Bilt; welke actuele vacatures zijn er? Wie zijn de mensen achter de vrijwilligersorganisaties en hoe is de sfeer? De Vrijwilligersbanenmarkt biedt een uitgelezen kans om in één rondje over de markt ruim dertig organisaties en hun vrijwilligers te ontmoeten. Welke vacatures zijn er, wat is er te doen? Zou ik me daar thuis voelen?

Mini-symposium
De Vrijwilligersbanenmarkt wordt georganiseerd door de vrijwilligerscentrale van Mens De Bilt. Voorafgaand aan de markt is er van 10.30 tot 12.00 uur een mini­symposium over maatjesprojecten: vrijwilligerswerk dat op dit moment in gemeente De Bilt erg nodig is. Maar liefst 46 procent van de inwoners van de gemeente De Bilt zegt eenzaam te zijn. Tijdens het mini-symposium delen Ronald van der Giessen, directeur van het Oranjefonds en Fiene van Loock, oprichter van Two Get There, organisatie voor maatjesprojecten in Nederland, hun expertise. Ronald van der Giessen opent vervolgens de vrijwilligersbanenmarkt voor publiek.

Meedoen?
Last-minute beslissende organisaties kunnen zich nog tot 26 oktober aanmelden bij vrijwilligerscentrale@mensdebilt.nl 
Bezoekers hoeven zich niet aan te melden en kunnen (gratis) langs komen in Wijkrestaurant Bij de Tijd van 12.00 - 14.00 uur.