De HBO-V klas van Vitras.
De HBO-V klas van Vitras.

Vitras start met eigen klas HBO-V

Algemeen Algemeen

Vanuit Vitras is gestart met een klas van eigen medewerkers aan de opleiding  tot HBO-Verpleegkundige. Hiermee geeft Vitras invulling aan zowel de ontwikkelingen binnen de zorg, de vraag vanuit de zorgverzekeraars als de ontwikkelbehoefte van medewerkers. De totale opleiding duurt  'slechts' 2,5 jaar en de medewerkers hopen in 2017 hun allround diploma in ontvangst te nemen.

Gekeken naar de ontwikkelingen in de zorg, waarin steeds meer een beroep wordt gedaan in zo lang mogelijk thuis blijven wonen en waarbij de wijkverpleegkundige weer een belangrijke schakel vormt in de zorg aan huis, meent Vitras dat het opleiden van eigen medewerkers tot allround HBO verpleegkundige een passende keuze is.

Grote uitdaging
De studie vormt voor de mbo-verpleegkundigen een mooie verdieping in hun werk. Desalniettemin vormt de opleiding een zware belasting voor de medewerkers die naast de studie ook blijven werken in hun eigen functie. Een baan die momenteel het nodige vraagt van medewerkers en waarin naast de zorg aan huis een groot beroep wordt gedaan op aanvullende taken en verantwoordelijkheden.

Aansluiting
Met de veranderingen in de zorg staat kwaliteit en professionaliteit steeds meer centraal. Iets dat Vitras herkent en erkent. Zorgverzekeraars stellen hoge eisen aan thuiszorg en zien de rol van de hbo opgeleide wijkverpleegkundige als een belangrijke sleutel in kwaliteit. Er worden dan ook steeds meer eisen op dit vlak gesteld aan thuiszorgorganisaties.

Vitras
Vitras biedt thuiszorg, maatschappelijk werk, jeugdgezondheidszorg en gerelateerde diensten op het gebied van zorg, hulpverlening, advies, service, ondersteuning en hulpmiddelen. Vitras biedt deze diensten in de provincie Utrecht in de gemeenten Bunnik, De Bilt, Houten, Lopik, Nieuwegein, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Wijk bij Duurstede, IJsselstein en Zeist.