Afbeelding

Dat wil ik 'effe' kwijt…

Algemeen Dat wil ik effe kwijt.....

Met groot genoegen loop of fiets ik regelmatig door de Beukenburgerlaan, een mooi stuk natuur om de hoek.

Gelukkig ben ik niet de enige die plezier heeft in deze mooie laan, het is er vaak druk – er loopt een NS-wandelroute doorheen - en het verpozen aan de picknicktafel van het Utrechts Landschap of van het ANV-Noorderpark is dan een aangename rustpauze, waarbij het noodzakelijke wordt geconsumeerd. Daarvoor, en om rustig te genieten van het landschap, is die ook bedoeld. Het afval van de meegenomen boterham en flesje of blikje drinken neem je dan natuurlijk weer mee in de rugzak, want een prullenbak ontbreekt. Zal vast over nagedacht zijn!

Helaas komt het ook voor dat mensen er een feestje bouwen, zo blijkt uit het afval dat ik daar gisteren heb opgeruimd. Maar liefst 4 vuilniszakken vol troep: bierblikjes, flessen, dozen, chipzakken, wikkels enz. enz. te bedenken na een 'aangenaam verpozen'. Ik was geschokt door wat ik aantrof tussen wilde braam en brandnetel: minstens 120 bierblikjes (80% van het merk Schuttersbier) platgetrapt, er kwam geen eind aan.

Ondertussen werd ik pisnijdig, omdat tot me doordrong dat ik de rotzooi van anderen aan het opruimen was. Wie doet zoiets, welke onverlaten gedragen zich zo schaamteloos. Ik zou ze graag eens diep in de ogen kijken. Zijn dat misschien de mensen die zo bang zijn voor overlast van derden?

De illusie, dat de veroorzakers dit lezen en het zich aantrekken heb ik niet. Wel hoop ik dat iedereen, die zoiets ziet, zich verantwoordelijk voelt en mensen aanspreekt op hun gedrag.
Paula Rietveld, Groenekan