De Citylauf in Coesfeld telde slechts 4 Biltse deelnemers.
De Citylauf in Coesfeld telde slechts 4 Biltse deelnemers.

Geslaagde dag in Coesfeld

Algemeen Algemeen

De jumelage De Bilt-Coesfeld heeft op zaterdag 10 oktober een busreis georganiseerd naar de partnerstad Coesfeld. Bustochtdeelnemers en hardlopers van de Citylauf trokken met elkaar op.

Een bus met 41 inwoners van de gemeente De Bilt vertrok op zaterdag 10 oktober naar Coesfeld. Na twee uur rijden werd gestopt bij een leuk restaurant in Lette, een plaatsje dat behoort bij de gemeente Coesfeld, waar de brunch klaar stond. Een zeer uitgebreid buffet, waar iedereen blij van werd.

Glasmuseum
Aan de overkant van de straat bevindt zich het Glasmuseum. Dit door mevrouw Ernsting opgerichte museum bezit een uitgelezen collectie glaskunst. Dit keer kon men genieten van een prachtige tentoonstelling, bestaande uit zeer bijzondere objecten. Na uitleg over de gebruikte technieken, was er gelegenheid zelf rond te kijken, ook in de tuin.

Centrum
Vervolgens ging de bus richting het centrum van Coesfeld. Daar was het een gezellige drukte, vanwege de Citylauf. Een groepje mensen ging mee met de rondleiding langs de bezienswaardigheden van het stadje, anderen bezochten het poppenmuseum en weer anderen gingen gewoon wat rondkijken, winkelen of op een terrasje zitten. De dag werd afgesloten met een diner in een sfeervol restaurant.

Hardlopers
Op deze dag werd in Coesfeld de jaarlijkse Citylauf gehouden. De lopers konden kiezen uit 5 of 10 kilometer hardlopen. Vanuit De Bilt waren vier hardlopers meegereisd. Zij deden 's middags mee aan 5 kilometer hardlopen en waren uiterst tevreden over de organisatie van de loop. Volgens hen werden ze goed opgevangen en begeleid en stonden langs de kant enthousiaste mensen om ze aan te moedigen.