SVM laat IJCF ontsnappen

SVM speelde een zeer sterke eerste helft voor de talrijke toeschouwers tegen runner up IJFC uit IJsselstein. IJFC loerde met de twee snelle spitsen op de counter en stelde de SVM- verdediging regelmatig op de proef. Aan de andere kant zorgde SVM met het sterk spelende 'middenveld' voor veel druk op de verdediging van de bezoekers. Een openwedstrijd met kansen voor beide clubs.

SVM kreeg de mogelijkheden om voor de rust al met een voorsprong de kleedkamer in te gaan, maar alleen voor de IJFC-goalie werd het net niet gevonden; alleen paal en lat werden geraakt. De talrijke supporters van beide clubs zagen al met al een spannende eerste heft.

Rust
Na de rust bleven de geelbaluwen met goed en snel voetbal IJFC onder druk houden. Na een kleine 10 minuten kopte Mike de Kok de 1-0 voorsprong binnen uit een corner van Marcel Melissen. IJFC bleef gevaarlijk en strafte een minder moment in de Maartensdijkse verdediging na een kwartier spelen af (1-1). SVM stroopte de nog eens op en ging op jacht naar de tweede goal. Balverlies op het middenveld zorgde voor zoveel gevaar, dat IJFC met 2-1 voor kwam. SVM ging slordig spelen en verloor steeds meer de greep op het middenveld. Met nog een kwartier te spelen werd SVM aanvoerder Diederik Hafkemeyer met rood van het veld gestuurd. IJFC maakte handig gebruik van de een man-meer-situatie en scoorde de 1-3. SVM knokte met 10 man voor een beter resultaat.De anders zo trefzekere Tom Jansen miste een strafschop. In de laatste minuten mocht ook nog Sjoerd Burgers voortijdig het veld verlaten en bepaalde Marcel Melissen de einduitslag op 2-3.

Aanstaande zaterdag speelt SVM de inhaalwedstrijd tegen OSM75 in Maarssen en dinsdagavond 27 oktober speelt SVM uit tegen Allen Weerbaar voor de beker.