Met gevarieerd spel en druk aan het net haalt Irene de winst binnen. (foto Ron Beenen)
Met gevarieerd spel en druk aan het net haalt Irene de winst binnen. (foto Ron Beenen)

Irene D1 pakt 3 sets

Algemeen Sport

Zaterdag 17 oktober speelde Irene Dames 1 tegen VCS Dames1 uit Sassenheim in de Kees Boekehal in Bilthoven.

De eerste set loopt voor Irene niet zoals gewenst ondanks de scherpte en het alerte verdedigen. Irene serveert goed, maar krijgt geen vat op het spel van VCS. Het spel van VCS oogt ook niet heel goed. Irene maakt echter zelf te veel fouten, komt op achterstand en verliest de set met 22-25.

Gevarieerder serveren en sneller spel van Irene brengt in de tweede set een ander beeld. Met name Laura Klomparends, routinier op het midden, heeft daar een groot aandeel in. Spelverdeelster Fuerra Everaert bedient diagonaal Pleun Ypma en paserloper Esmee Priem erg goed waardoor opvallend mooi en efficiënt spel ontstaat. VCS komt er ook in de derde en vierde set niet meer aan te pas. Met de setstanden 25-17, 25-18 en 25-15 wint Irene D1 met 3-1 de wedstrijd.

Woensdag, 21 oktober (vanavond) speelt Irene D1 de eerste wedstrijd in het bekertoernooi tegen Lovoc D1 in Loosdrecht. Op zaterdag 24 oktober speelt Irene D1 in de reguliere competitie tegen de nummer 2 van de competitie Leython DC D2 in Leiderdorp. Irene staat in punten gelijk met Leython, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld.