Afbeelding

Renovatie wegdek Hessenweg

Algemeen Algemeen

Al een geruime tijd is het wegdek van de Hessenweg-Zuid, tussen Looijdijk en Blauwkapelseweg in De Bilt toe aan onderhoud. Vanwege een mogelijke herontwikkeling en daarmee gepaard gaande bouwactiviteiten op het perceel Hessenweg 6 -10 zijn die onderhoudswerkzaamheden steeds uitgesteld. Om financiële redenen zijn de werkzaamheden ook voor het lopende jaar uitgesteld.

De kwaliteit van het wegdek ter plaatse is inmiddels echter van dien aard dat verder uitstel niet meer verantwoord is. Verder uitstel van het onderhoud leidt tot aantasting van de wegconstructie en maakt de geplande renovatie duurder. Gegeven de beperkt beschikbare middelen, heeft het verder uitstellen van de renovatie ook gevolgen voor andere reeds geplande werkzaamheden in de toekomst.

Versneld
Om een verdere verslechtering van het wegdek van de Hessenweg-zuid gedurende de aanstaande winterperiode tegen te gaan heeft het College besloten al direct enkele kleinere onderhoudsmaatregelen te nemen. Verder treffen Burgemeester en Wethouders voorbereidingen om de voorziene wegdekrenovatie direct na de winterperiode uit te voeren.