Brandenburg aan kop

Algemeen Sport

De heren van Brandenburg hebben door een zwaar bevochten 10-9 overwinning op PSV de koppositie (op doelsaldo) veroverd in de 1e klasse.

Na de 1e periode leek een overwinning ver weg. PSV startte goed en elk schot werd bijna een doelpunt en Brandenburg miste veel en het aanvalsspel was te gehaast. In de 2e periode bracht coach Robert Havekotte bij een 1-5 achterstand de licht geblesseerde midvoor Arjan de Haas in en dat was dan ook het keerpunt in de wedstrijd. Nu was er een vast aanspeelpunt en gingen de aanvallen beter lopen. De Haas scoorde zelf snel 2 maal mooie midvoorgoals en zo stond halverwege een gelijke stand van 5-5 op het bord.

De 3e periode ging aanvankelijk snel heen en weer; eerst kwam PSV voor (6-7) en vervolgens nam Brandenburg het heft in handen onder meer door 2 afstandsschoten van Arnold Witteveen, die ook nog een strafworp benutte. Na 3 perioden stond een 9-7 voorspong voor de Bilthovenaren op het scorebord. In de 4e periode was het spannend maar beide ploegen waren minder in het afwerken. Bij een 10-8 stand miste Jorrit Yperlaan nog een strafworp en kon PSV nog eenmaal scoren waarmee de 10-9 eindstand bereikt werd. Volgende week is het een vrij weekend en daarna volgt de bekerwedstrijd in en tegen Deurne waarvan vorig seizoen smadelijk van verloren werd. Brandenburg heet dus wat goed te maken.