Leerlingen van de Werkplaats volgen een workshop graffiti. (foto Marian Kleverkamp)
Leerlingen van de Werkplaats volgen een workshop graffiti. (foto Marian Kleverkamp)

Cultuur op de Werkplaats

Algemeen Algemeen

De maand september was een mooie maand op het gebied van cultuur voor de Werkplaats. Op dinsdag 28 september vond in Tivoli Utrecht het Junior Gouden Kalf Gala plaats. De Werkplaats heeft maar liefst 4 gouden kalveren in de wacht gesleept met de films 'Out of the Doos' en de film 'Next Level'. In de categorieën beste acteur, beste set dressing, beste film (starters) en beste film (gevorderden) wonnen leerlingen van de Werkplaats een Junior Gouden Kalf.

Daarnaast vond op woensdag 23 september de Kees Boekedag plaats. Om de twee jaar wordt deze dag georganiseerd. Een dag waarop meer dan 1200 leerlingen door elkaar zowel 's ochtends als 's middags workshops kunnen volgen zowel binnen als buiten de school.

Nominatie Televizier-ring
Daan, Stijn, Jasper en Tim, vier oud-leerlingen van de Werkplaats, zitten bij de laatste 3 genomineerden voor de televiziering. Met het televisieprogramma Streetlab, een programma waarin ze elkaar en andere mensen uit testen in het kader van een sociaal experiment, strijden zij op 15 oktober om de felbegeerde ring.