Dat wil ik 'effe' kwijt…..

Algemeen Dat wil ik effe kwijt.....

Graag wil ik bestuurders van de Gemeente De Bilt er op wijzen, dat voor de broodnodige opvang van vluchtelingen in de gemeente De Bilt geen druk bezochte en door burgers in gebruik zijnde voorzieningen als sporthallen gebruikt hoeven te worden. Er is namelijk een heel groot, al jaren leegstaand, gebouw met veel grond er om heen, dat hiervoor zeer geschikt is: Het leegstaande Hessing-gebouw en terrein aan de Utrechtseweg De Bilt. Het hoeft niet ontruimd te worden. Er worden geen inwoners gedupeerd. Er zijn alleen wat aanpassingen nodig.

Het (tijdelijk of langdurig) gebruik maken door vluchtelingen van dit gebouw verdient verreweg de voorkeur boven de door inwoners van De Bilt voor allerlei doeleinden intensief gebruikte Sporthallen. Er kunnen voor honderden mensen slaap-woon-toilet-en keukenvoorzieningen geplaatst worden, evenals een noodzakelijke school- en speelruimte voor de kinderen. Verder kunnen de vluchtelingen daar vrijelijk buiten zitten, voetballen etc. Ruimte genoeg en de bussen stoppen er voor de deur.

Er kan ook een gezondheidscentrum, desnoods in een grote tent, geplaatst worden. Ruimte volop. In de omgeving zijn voldoende gezondheidsinstellingen en professionals om hier, bij toerbeurt, spreekuur te houden. Voor vrijwilligers van vluchtelingenhulp kan deze plek ook zeer goed bereikt worden.

Het verbaast mij zeer, waarom het College hier niet toe besloten heeft. Is het een kwestie van politiek, groot geld, macht, onwil of is hier gewoon niet aan gedacht? Ik hoop het laatste.
Joke Kamphuis, De Bilt.