Vluchtelingen Vierstee naar Zutphen

Algemeen Algemeen

De vluchtelingen, die in de crisisnoodopvang in De Vierstee in Maartensdijk zijn opgevangen, vertrokken maandag 5 oktober rond het middaguur naar de gemeente Zutphen.

Zondag en maandag zijn medewerkers van de gemeente De Bilt hard bezig om het vertrek en de overdracht met de collega's van de gemeente Zutphen voor te bereiden. Burgemeester Arjen Gerritsen: 'Afgelopen vrijdag heb ik besloten om de 72-uursopvang te verlengen tot maandag 12.00 uur. Met het weekeinde voor de boeg hebben wij het COA tijd geboden om elders goede opvang te organiseren en de ontvangende gemeente om de voorbereidingen te treffen. Daarbij heb ik ook de beschikbaarheid van vrijwilligers en professionals en het draagvlak dat de opvang in de dorpsgemeenschap heeft, meegewogen. Na het vertrek is met hulp van de vele vrijwilligers en de vrijwillige brandweer van Maartensdijk De Vierstee direct weer in gereedheid gebracht voor regulier gebruik. Gymnastiekonderwijs en alle andere activiteiten vinden weer normaal plaats.

Afsluiting met vrijwilligers
Burgemeester Gerritsen zei de vrijwilligers en professionals uit te nodigen voor een besloten avond later deze week. 'We hebben met elkaar een lichamelijk en mentaal vermoeiende week achter de rug. Hierbij hebben veel mensen mooie, maar ook indringende ervaringen opgedaan. Het is goed om de mensen, die daaraan behoefte hebben, de gelegenheid te bieden deze ervaringen te delen en deze periode af te sluiten.'

De opvang van de vluchtelingen in Zutphen is te volgen via www.zutphen.nl.