De toernooicommissie v.l.n.r.: Ton van Leeuwen, Thijs Proper, Mia van de Heiligenberg en Meindert de Boer. Op de foto ontbreken Trees Mansveld en Mieke van Mens.
De toernooicommissie v.l.n.r.: Ton van Leeuwen, Thijs Proper, Mia van de Heiligenberg en Meindert de Boer. Op de foto ontbreken Trees Mansveld en Mieke van Mens.

TSK toernooi viert 10-jarig jubileum

Algemeen Sport

Al tien jaar vindt het TSK-Toernooi plaats bij T.V. FAK. Het toernooi wordt georganiseerd voor vrouwen(50+) en mannen(55+). Tijdens deze jubileumeditie krijgen de deelnemers een bijzonder aandenken.

door Wessel van Leeuwen

'Wat dat aandenken is houden we nog even geheim', zegt toernooivoorzitter Meindert de Boer. Hij is vanaf de eerste editie bij het toernooi betrokken. Zo kan hij ook de naam 'TSK toernooi' uitleggen: 'De eerste acht jaar werd het toernooi georganiseerd tussen Sinterklaas en Kerst, oftewel 'Tussen Sint en Kerst'. Traditioneel werden er natuurlijk oliebollen en snert geserveerd aan de deelnemers. Doordat we het toernooi twee keer hebben moeten cancelen vanwege het slechte weer hebben we het toernooi een maand vervroegd. Maar de oliebollen zijn er gewoon bij hoor!', lacht Meindert.

Dubbel
Ton van Leeuwen zit ook in de toernooicommissie; hij is voorzitter van de 50plus commissie van FAK. Hij legt uit hoe het toernooi er precies uit zal gaan zien. 'Het toernooi wordt gespeeld van donderdag 29 oktober t/m vrijdag 6 november. Je kunt meedoen aan de vrouwendubbel, herendubbel of aan de mixed-dubbel. Maar je mag maar aan één categorie meedoen vanwege organisatorische redenen'.

Het toernooi draait niet om het winnen van de beker maar om de gezelligheid volgens beide heren. 'Op de laatste speeldag wordt het toernooi met zijn allen afgesloten, we drinken en eten wat. Ook treedt zangeres Anne dan op, zij zorgt er altijd voor dat het hartstikke gezellig wordt", vertelt Meindert. Iedereen met speelsterkte 6, 7 of 8 kan meedoen aan het toernooi. Je hoeft niet lid te zijn van een vereniging of bond. Wel moet je natuurlijk de leeftijdsgrens hebben gepasseerd.

Meedoen
Er kunnen maximaal 130 mensen meedoen aan het toernooi, op dit moment hebben zich er 80 aangemeld. 'Als je meedoet kom je in een poule terecht van 4 teams, de nummers 1 en 2 gaan naar de winnaarsronde en de nummers 3 en 4 naar de verliezersronde. Zo blijf je als deelnemer langer dan normaal betrokken bij de wedstrijden. Je speelt namelijk minimaal vier wedstrijden. Meindert en ik hebben er in ieder geval weer erg veel zin in', besluit Ton. Inschrijven voor de jubileumeditie van het TSK toernooi kan tot en met 18 oktober via TSK@tvfak.nl.