Tweemaal Zes maakt geen vuist

Afgelopen zaterdag speelde Tweemaal Zes in Zeeland tegen Top Arnemuiden. Een ploeg waar ze afgelopen jaren vaker tegen speelden, waaronder de beslissingswedstrijd vorig jaar om het kampioenschap in de zaal.

Nu was de context van de wedstrijd een andere. Top kent een zeer goede competitiestart in de hoofdklasse en staat bovenaan, Tweemaal Zes is nog zoekende met een matige competitiestart. Voor Tweemaal Zes was, de noodzaak om de punten te moeten halen misschien wel het grootst.

De eerste aanvallen van Tweemaal Zes waren goed, de eerste leverde een doelpunt op en de tweede was een strafworp die helaas werd gemist. Top maakte gelijk en pakte daarna het initiatief in de wedstrijd. De dames van Top wisten regelmatig van afstand te scoren, Tweemaal Zes kon daar te weinig druk opleggen. Naarmate de eerste helft vorderde kon Tweemaal Zes de aanvallen meer ontregelen, met name door de steunpositie en de rebound onder druk te zetten. Echter kon men aanvallend onvoldoende de druk opvoeren. Met een 13 – 11 ruststand was de wedstrijd nog niet gespeeld.

Helaas was daarvan bij de Maartensdijkers niets terug te zien bij het hervatten van de tweede helft. Top kwam makkelijk tot scoren, mede door de vele vrije ballen die zeer goed werden afgerond. De wedstrijd was snel gespeeld. Pas in de slotfase werd er weer wat makkelijker gescoord, maar dat deed er niet meer toe. Tien minuten voor tijd maakten A-junioren Jesse van Ginkel en Nienke Lamers hun debuut in het eerste team. Ze konden terugkijken op een prima invalbeurt.

Top won overduidelijke met 26 – 19. Tweemaal Zes heeft nog één kans om twee punten toe te voegen aan het tot nu toe magere aantal. De tegenstander is dan DSC wat ook geen goede competitiestart kent, maar de laatste twee wedstrijden wel goed voor de dag komt. De ploeg van Eric Geijtenbeek moet dus flink aan de bak om de punten thuis te houden.