Moeizame overwinning Salvo

Dit weekend stond de moeilijke uitwedstrijd tegen VV Amsterdam op het programma. Een op inzet spelend team dat met dezelfde wapens bestreden moest worden. Zij het wat moeizaam heeft Salvo dat goed opgepakt en de wedstrijd met 2-3 gewonnen.

Na een goede start vorige week tegen Armixtos begon Salvo met vertrouwen aan de wedstrijd tegen VV Amsterdam. Dat dit geen makkelijke wedstrijd zou worden, werd al snel duidelijk. Niet het niveau van de tegenstander maakte het de Salvo dames lastig, maar het gebrek aan felheid in het eigen spel zorgde ervoor dat de Maartensdijkers het verschil niet konden maken. De eerste set ging dan ook nipt naar Amsterdam met 26-24. Aangezien Salvo vastbesloten was zich niet zonder slag of stoot gewonnen te geven gingen de dames in de 2de set een stuk feller van start. Met name de servicedruk zorgde ervoor dat Salvo al snel een voorsprong had. Deze voorsprong gaven de dames niet meer weg en de tweede set werd gewonnen met 20-25. Ook de derde set hield Salvo het initiatief al ging dat niet gemakkelijk. VV Amsterdam is een zeer beweeglijk en enthousiast team, dat het Salvo gedurende de gehele wedstrijd moeilijk bleef maken. Dit kwam weer tot uiting in de vierde set, waar het enthousiasme en de felheid van Amsterdam ervoor zorgde dat Salvo niet in het spel kwam en Amsterdam de vierde set met 25-21 won. Een vijfde set moest de beslissing brengen. In deze set ging het continu gelijk op. Maar het was toch Salvo dat net aan het langste eind trok en de setwinst naar zich toetrok met 15-13. Hierdoor was een 3-2 overwinning een feit. Gedurende de wedstrijd hebben Marieke van 't Land en Sietske Odolphij de nodige speeltijd gekregen en hebben dat goed gedaan. Zaterdag spelen de dames om 15.15 uur in De Vierstee tegen Sovoco uit Soest.