Slager Jaap van Willigenburg (links) en Bas van Loo met de bekroonde producten.
Slager Jaap van Willigenburg (links) en Bas van Loo met de bekroonde producten.

Van Loo in de prijzen

Algemeen Algemeen

Van 21 tot en met 23 september stond de Jaarbeurs in Utrecht in het teken van inspirerende ontmoetingen tussen onder andere slagerijen, poeliers, fabrikanten, traiteurs, groothandelaren en leveranciers. Slavakto 2015 kreeg het thema Vlees 2015: iedereen die zakelijk iets met vlees te maken had was welkom.

door Henk van de Bunt

Twee hallen in de jaarbeurs waren omgetoverd in een belevenis vol inspiratie, kennisdeling en informatie. Via diverse workshops, life cooking en kennissessies werd de bezoeker geprikkeld om de vele mogelijkheden van vlees te ontdekken.

Vak-wedstrijden
Er waren maar liefst 2.284 inzendingen voor de ambachtelijke vak-wedstrijden: een heus record. Na de intensieve productkeuring werden de winnaars op maandag 21 september tijdens een speciale en feestelijke uitreiking bekend gemaakt. Kwaliteitsslagerij van Loo uit De Bilt viel dik in de prijzen. De zes ingestuurde producten zijn alle zes met goud bekroond waarvan zelfs drie met ster. Eigenaar Bas van Loo: 'Die ster wil zeggen dat ze, laat ik het simpel zeggen, eigenlijk geen aanmerkingen hebben over dit product. Het is en blijft altijd weer spannend maar dit is toch wel boven verwachting. We hadden dit jaar eens wat andere producten ingestuurd dan voorheen, ook om eens te kijken hoe deze nationaal zouden scoren. Ook deze producten staan dus nationaal bovenaan in de top'.

Keuring
De nationale keuring werd uitgevoerd door een jury bestaande uit keurmeesters, deskundige worstmakers en o.a. ook leraren uit het slagersvakonderwijs. Er wordt zeer nauwkeurig gekeken naar de geur en smaak, maar ook naar het aanzien, samenstelling en consistentie. Kwaliteitsslagerij van Loo is al meer dan 50 jaar een begrip in De Bilt en heeft zijn naam verdiend door de ambachtelijke kwaliteit te combineren met een constante zoektocht naar vernieuwing; zoals de workshops met de Green Egg, dry aged rundvlees en ook het Grain Fed rundvlees zorgt ervoor dat het een bedrijf is met een beleving waar men in deze gemeente niet om heen kan.

Goud
De met goud bekroonde producten, waar Kwaliteitsslagerij van Loo mee gewonnen heeft zijn ossenstaartsoep, ossenworst en de bekende ham/kaas grillworst. Goud met ster bekroonde producten zijn de erwtensoep, de barbaarse boutjes en het zoutarme runder-rookvlees. Uiteraard zijn deze producten volop te proeven bij Kwaliteitsslagerij van Loo.