Logo vierklank.nl
Met het treintje worden de gasten opgehaald.
Met het treintje worden de gasten opgehaald.
Zakelijk

Feest bij Veldhuizen Wagenbouw

Ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan hield Veldhuizen Wagenbouw zaterdag 26 september open huis. Onder het genot van een kop koffie konden zij een kijkje nemen op de terreinen van Veldhuizen zowel in Groenekan als in Loosdrecht.

door Walter Eijndhoven

Vrijdag startte de viering al in Loosdrecht met de officiële opening van de nieuwe bedrijfshal. Werknemers, familie, vrienden en bekenden vonden hun weg naar Loosdrecht hetgeen resulteerde in een enorme drukte aan de Nieuw Loosdrechtsedijk.

Vanaf het parkeerterrein worden de gasten opgehaald met een treintje. Wijnand Hennipman, woordvoerder van het bedrijf vertelt: 'Voor al die gasten is het terrein echt te klein om hun auto hier te parkeren, vandaar dat wij hebben gekozen om hen op te halen met een treintje'. Ook aan de kinderen wordt gedacht. Verspreid over het terrein staan drie springkussens, staat een patatkraam en loopt een ballonnenclown rond. Hennipman: 'Omdat ons bedrijf 35 jaar bestaat, hebben wij in de hal hierachter een 16 meter lange fotocollage van de historie van Veldhuizen opgehangen'.

Fotocollage
De fotocollage start in 1980, het allereerste begin. Bart Veldhuizen en Bep Schoenmaker zetten in die tijd het boerenbedrijf van vader en moeder Veldhuizen voort. Naast het verzorgen van de koeien en varkens, bestaat een grote liefde voor techniek. Uiteindelijk resulteert deze interesse in het maken van een veewagen. Zo langzamerhand komen meer en meer aanvragen binnen voor reparaties aan veewagens. Na 1980 worden ook steeds meer landrollen en koeverzorgingsboxen geproduceerd en komt, op verzoek van Natuurmonumenten, de eerste Tandamas aanhangwagen uit. In 1984 start Pieter Veldhuizen, de huidige eigenaar, zijn carriëre in het bedrijf. Tien jaar later wordt een steunpunt voor verhuur in Groenekan geopend. Hennipman: 'Al snel daarna gaan wij ook aluminium aanhangwagens produceren, minder gewicht betekent immers ook minder brandstof'.

Innovatie
Wie Veldhuizen een beetje kent, weet dat Pieter Veldhuizen nog altijd vernieuwend en innoverend bezig is. Inmiddels zijn vele aanhangwagens en oprijvrachtwagens gebouwd. Ron van Aalst, van de cliëntenraad Beukenhof en buurman van Veldhuizen Loosdrecht: 'Veldhuizen is een topondernemer, altijd bezig met het bedenken van iets nieuws. Het enige waar hij aan denkt is: innovatie, innovatie en innovatie. Ik ben hem dan ook zeer erkentelijk als ondernemer'.

Luctor 544
Nog voor de officiële opening draait een Cessna zijn rondjes boven het terrein, met zeven kilo confetti aan boord. Daarna komt de spectaculaire opening. Alle gasten moesten aan de kant en dan walst een enorme trekker, een Luctor 544, door de muur van piepschuim, met achter het stuur de wethouder van Wijdemeren, Theo Reijn. Reijn: 'Ik was toch wel wat gespannen hoor om met zo'n trekker door de muur te gaan'. Tijdens het officiële gedeelte werden nog twee gasten naar voren gehaald. De heer Van Aalst, van de cliëntenraad van Beukenhof, kreeg uit handen van Hennipman en Veldhuizen een cheque aangeboden ter waarde van 1000 euro. Omdat ook binnen de gemeente De Bilt een pand staat van Veldhuizen, werd ook de heer Rob Veerman, bestuurslid Fondswerving van de Voedselbank De Bilt naar voren gehaald en mocht ook hij een cheque van 1000 euro uit handen van Hennipman en Veldhuizen ontvangen. Veerman: 'Fijn dat u aan de Voedselbank denkt. Wij hebben genoeg voedsel voor onze cliënten, maar geld komen wij altijd te kort. Dit mooie bedrag leggen wij dan ook bij onze bus, zodat ie de komende tijd kan blijven rijden'.

Tijdens de open dag in Groenekan werden veel belangstellende rondgeleid op het terrein aan de Koningin Wilhelminaweg. Jacob Schouten, medewerker bij het bedrijf vertelt: 'Wij zijn hier flink bezig met verbouwen. De kantine is uitgebreid, alleen het terrein aan de zijkant van het pand moet nog worden geasfalteerd. En dan kan ons bedrijf er weer even tegen'.

Meer berichten