Logo vierklank.nl
Eén van de containers is geplaatst op de hoek van de Fazantlaan in Maartensdijk.
Eén van de containers is geplaatst op de hoek van de Fazantlaan in Maartensdijk.
Algemeen

Containers met toegangscontrole

Rond het Maertensplein in Maartensdijk zijn onlangs drie 'containers met toegangscontrole' geplaatst ter vervanging van oude bovengrondse cocons. Ze zijn bedoeld voor de bewoners van de appartementen rond het plein met uitzondering van de bewoners van Dijkstate; daar zijn namelijk inpandige containers.

door Henk van de Bunt

De containers kunnen worden geopend met de milieupas door omwonenden. Dergelijke containers staan inmiddels ook op de Julianalaan/Emmaplein in Bilthoven en op de Herenweg bij de Albert Heijn in De Bilt.

Werking
De betreffende bewoners zijn uitvoerig geïnformeerd: 'De ondergrondse containers zijn bestemd voor huishoudelijk afval (restafval en gft). Het afval moet in een gesloten zak in de container worden gedaan. Herbruikbaar afval zoals glas, textiel en kunststof verpakkingen moet gescheiden worden aangeleverd bij de daarvoor bestemde inzamelcontainers en oud papier kan worden aangeboden tijdens de ophaaldagen zoals vermeld op de afvalkalender of worden weggebracht naar één van de verzamelcontainers bij diverse verenigingen, scholen of instellingen'. Indien de container vol is kan de gemeente op het algemene nummer 030 2289411 worden gebeld.

Volgens de afdeling communicatie van de gemeente De Bilt functioneren de containers prima: 'Er zijn geen storingen bekend, doordat bijv. de paslezer niet zou werken. De containers zijn ruim berekend qua capaciteit; dus zijn ze meestal niet helemaal vol als ze worden geleegd. Wel komt het voor dat er afval in wordt gegooid dat er niet in hoort waardoor het klem komt te zitten en er geen ander afval meer in kan'.

Meer berichten