Martine Eggen en Hans Hoogewerf op Natuurbegraafplaats Den en Rust in Bilthoven
Martine Eggen en Hans Hoogewerf op Natuurbegraafplaats Den en Rust in Bilthoven

Voorlichtingsbijeenkomst op natuurbegraafplaats

Algemeen Algemeen

Tap Dela en Utrechts Landschap organiseren op zondag 4 oktober om 14.00 uur een voorlichtingsbijeenkomst met wandeling op Natuurbegraafplaats Den en Rust in Bilthoven.

Eind 2012 werd Natuurbegraafplaats Den en Rust, gelegen in het bos van Utrechts Landschap, in gebruik genomen. Den en Rust en Utrechts Landschap speelden zo samen in op de maatschappelijke vraag naar een nieuwe vorm van begraven. De natuurbegraafplaats is nog steeds de enige in de provincie Utrecht en bijzonder geliefd.

Hoogte
Alle geïnteresseerden in natuur-begraven zijn na aanmelding van harte welkom voor deze bijeenkomst! Martine Eggen, adviseur uitvaartzorg bij Tap DELA, bespreekt vrijwel dagelijks met mensen hun uitvaartwensen. Steeds weer merkt zij dat ze niet goed op de hoogte zijn van de mogelijkheden rondom hun uitvaart. Ook niet ten aanzien van een laatste rustplaats op Natuurbegraafplaats Den en Rust. Martine vertelt mensen er graag meer over tijdens deze toegankelijke bijeenkomst.

Lezing en wandeling
Martine Eggen geeft samen met Chantal Olgers, assistent begraafplaatsbeheerder Den en Rust, invulling aan de lezing. Met Hans Hoogewerf, boswachter Utrechts Landschap, wandelt men vervolgens over de natuurbegraafplaats. Hij vertelt meer over de bijzondere flora en fauna van dit bijzondere stuk natuurgebied.

Aanmelden
Vanaf 13.30 uur is men van harte welkom. De bijeenkomst is, inclusief pauze en napraten, rond 17.00 uur afgelopen. Deelname is gratis. Vanwege de wandeling kunnen maximaal 25 personen deelnemen. Men kan zich hiervoor aanmelden via www.utrechtslandschap.nl/activiteiten. In verband met de wandeling is het advies stevige schoenen te dragen.