Tweemaal Zes verspeelt overwinning

Voor de korfballers uit Maartensdijk werd het hoog tijd om eindelijk een overwinning te behalen. Alle andere ploegen in de Hoofdklasse B hadden al minimaal één keer gewonnen. Zo ook tegenstander SDO uit Kamerik, maar het was bij één winstpartij gebleven en daardoor kon Tweemaal Zes op gelijke hoogte komen als er gewonnen zou worden.

In het begin van de wedstrijd was het aftasten. Beide ploegen hebben een andere manier van spelen, maar geen van beiden was direct in staat om het verschil te maken. Dit resulteerde er in dat er om en om gescoord werd. Toch kreeg in het verloop van de wedstrijd de thuisploeg de overhand. Vlak voor rust werd er een gaatje geslagen, wat resulteerde in een voorsprong van 10 – 7 bij de rust. Tweemaal Zes had eigenlijk een groter gat moeten slaan gezien de kansenverhouding.

Rust
Na de rust begon SDO beter te spelen en wist al snel twee keer te scoren. Even leek het er op dat ze door zouden drukken, maar dit gebeurde niet. De thuisploeg wist eigenlijk steeds aan de goede kant van de score te blijven. In een niet al te hoogstaande wedstrijd leek het alsof Tweemaal Zes de eerste punten zou gaan halen. Want met nog enkele minuten te spelen stond het 20 – 18. Het aanvalsvak van SDO wist echter in twee aanvallen de wedstrijd weer gelijk te trekken. De thuisploeg rechtte de rug en kwam wederom op voorsprong. In wat leek de laatste aanval van SDO kreeg men een strafworp maar deze werd gemist.

Beweging
Met nog 30 seconden te spelen ging de bal naar de aanval van Tweemaal Zes. Deze aanval werd echter niet goed uitgespeeld, na een tweetal passes volgde al het schot terwijl nog niet iedereen in beweging was. SDO onderschepte de bal en veel te gemakkelijk konden zij de bal naar de aanval spelen. SDO kon nog een keer schieten en de thuisploeg kreeg het deksel op zijn neus want dit schot was raak. En bij een 21 – 21stand floot de scheidsrechter af.

Leren
In plaats van de broodnodige twee punten, hield Tweemaal Zes maar één punt over aan deze ontmoeting. Ondanks dat het spel niet altijd even goed was, had men toch deze wedstrijd winnend af moeten sluiten. Leren van de fouten, vrijuit blijven spelen moeten er voor zorgen dat er in de laatste wedstrijden meer punten gaan volgen.