Duko geen partij voor DOS

Algemeen Sport

Het Westbroekse DOS heeft ook de vierde wedstrijd op rij gewonnen. Het evenals DOS vorig seizoen gepromoveerde Duko (Duiven) was geen partij en blijft puntloos onderaan staan.

Het krachtverschil was deze wedstrijd veel te groot. Dat wisten alle 16 spelers vooraf ook. De vraag was alleen hoe DOS een hoge score ging realiseren. Doordat iedereen zoveel kansen kreeg op schotafstand werd het een rommelige beginfase. De precisie ontbrak en er werd soms te gehaast geschoten. Aanvallend was Duko niet bij machte het de Westbroekers echt moeilijk te maken, zodat er in de beginperiode weinig te beleven was met slechts een enkel doelpunt. In het tweede deel van de 1e helft begon DOS wat beter af te ronden. Bij de theepauze halverwege was er een magere 2-9 voorsprong, die in schril contrast stond met het veldoverwicht.

Na de pauze startte DOS goed. De aanvallende posities werden beter ingenomen en ook het tempo ging omhoog. Dit resulteerde in meerdere mooie aanvallen, kansen en doelpunten. Zo was er voor het DOS publiek nog wat te genieten. Kort voor tijd mochten A-junioren Nicole Lam en Jelle de Jong hun opwachting maken in het 1e team. DOS eindigde de wedstrijd, die nimmer een wedstrijd was, bij een stand van 3-22. DOS nam met deze grote uitslag eenvoudig de twee punten mee uit Duiven.

DOS kent een prima start van de competitie en is samen met Noviomagum (Nijmegen) de trotse lijstaanvoerder. Volgende week speelt DOS weer een uitwedstrijd. Tegenstander Futura uit Den Haag is van een ander kaliber en een serieuze kandidaat voor de titel. De Westbroekers moeten dan vol aan de bak. DOS 2 won eveneens ruim. Bij HKC (3) werd een 8-24 overwinning geboekt.