Samen muziek maken verbindt

Algemeen Muziek

De Biltse Muziekschool start in oktober een intensieve samenwerking met drie basisscholen in de gemeente De Bilt (Wereldwijs, Werkplaats en Julianaschool), twee harmonieorkesten (Koninklijke Biltse Harmonie en de Brandweerharmonie) en Reinaerde.

Een grootste aanvraag voor dit project is zowel door Kinderen Maken Muziek (het fonds van koningin Maxima), het Prins Bernhard Cultuurfonds als het kf-Heinfonds gehonoreerd. Er wordt, samen met de scholen een doorgaande leerlijn voor muziek ontwikkeld voor groep 3, 4 en 5, voor in totaal meer dan 500 leerlingen.

Thema
Het centrale thema van dit project is de overtuiging dat samen muziek maken verbindt. Voor het eerst vindt er een samenwerking plaats om kinderen die daar anders geen geld of kansen voor hebben, een muziekinstrument te leren bespelen waardoor hun creativiteit en muzikale intelligentie vergroot. Daarnaast beoogt het project mensen, die anders niet met elkaar in contact komen, te verbinden door samen muziek te maken.

Aftrap
Op 29 september, om 13.00uur worden er 75 instrumenten in ontvangst genomen door de directeur van de Julianaschool, Ella Prins. Op 7 oktober is de aftrap van het project, van 08.45 tot 09.30, in Theater het Lichtruim. Alle betrokken partijen, de scholen, de orkesten en Reinaerde, de kinderen van de Wereldwijs, de directeuren van de scholen en de docenten die de lessen geven komen samen om het project officieel en feestelijk van start te laten gaan.   (Corinne Weeda)