Werk van Harm van den Berg is geïnspireerd door bossen.
Werk van Harm van den Berg is geïnspireerd door bossen.

Opening expositie in ArtTraverse

Algemeen Kunst & Cultuur

Jos de Putter, documentairemaker en lid van de Arttraverse-werkgroep, opent zondag 20 september om 15.00 uur de expositie van Harm van den Berg, kunstenaar uit Amsterdam. De opening vindt plaats in de ArtTraverse van het gemeentehuis.

door Walter Eijndhoven

Voor de tentoonstelling 'Nature Revisited' in ArtTraverse maakte Harm van den Berg een selectie van werken, die tussen 2008 en 2015 zijn ontstaan. Een aantal van zijn werken is geïnspireerd op de omgeving van Bilthoven, vooral de bossen rond lage Vuursche, waar Van den Berg een groot deel van zijn jeugd heeft doorgebracht. Van den Berg, vertelt: 'In al mijn werken voert de natuur de boventoon. Ik kijk niet zozeer naar de natuur in zijn pure vorm, maar ik ben meer geïnteresseerd in waar zij samenkomt en botst met cultuur. Ook de vraag 'Hoe beleven wij de natuur?' is iets dat mij zeer bezighoudt. Dat probeer ik ook in mijn werken naar voren te brengen'.

Tot ver buiten de Nederlandse grenzen is Van den berg bekend. Zo heeft hij ook al geëxposeerd in onder andere Zoo Gallery (Nantes), in Galeria Klovicevi in Zagreb en op het AC Institute in New York. De expositie in het gemeentehuis duurt tot 10 november.