Ontmoeting staat centraal

Algemeen

Eenzaamheid is een groot maatschappelijk probleem. Tijdens de landelijke campagne 'Week tegen Eenzaamheid' vragen maatschappelijke organisaties en overheden extra aandacht voor dit thema. Van 24 september tot en met 3 oktober kunnen mensen elkaar ontmoeten tijdens diverse activiteiten, workshops,  lunches en diners die plaats vinden in servicecentra De Bilt en Maartensdijk.

Iedereen kan op enig moment in zijn of haar leven met eenzaamheid geconfronteerd worden. In gemeente De Bilt geeft bijvoorbeeld 46% van de senioren aan zich eenzaam te voelen. Daarom doet Mens De Bilt, de organisatie voor maatschappelijke ondersteuning in de gemeente, mee aan de landelijke campagne 'Week tegen Eenzaamheid' van Coalitie Erbij. Het ontmoeten van mensen staat centraal binnen de activiteiten zoals breien, klaverjassen, diverse lunches en diners, een workshop Grip&Glans waarbij deelnemers leren hoe zij nog meer uit het leven kunnen halen. Samen een activiteit doen of samen eten zijn gemakkelijke en leuke manieren om nieuwe mensen te ontmoeten. Of elkaar beter te leren kennen.  Het motto is dan ook 'Samen iets ondernemen verbindt'.

Maatjesproject
Voor mensen die liever één op één contact leggen in plaats van in een groep is er het maatjesproject: Mens met Elkaar. Dit project koppelt  mensen aan elkaar die iets voor elkaar willen betekenen of samen iets willen ondernemen.  Bijvoorbeeld samen een boodschap doen of een wandeling maken. Daarnaast zijn er tal van andere mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen binnen de gemeente. Bij de vrijwilligerscentrale van Mens De Bilt kunt u terecht om een passende vrijwilligersfunctie te vinden.

Zelf een idee?
Inwoners die zelf een idee hebben om contacten in de buurt te stimuleren, helpt MENS De Bilt graag verder om dat tot uitvoering te brengen. Bel voor meer informatie naar 030-7440595 van maandag tot en met vrijdag tussen 9 en 17 uur. 
(Annet Meeuws)