Beter De Bilt: Cultuurnota ver beneden de maat

Algemeen Politiek

De fractie van Beter De Bilt heeft met teleurstelling kennis genomen van de Uitgangspuntennotitie Cultuurbeleid 2015 – 2020, die de gemeente De Bilt deze maand naar de Gemeenteraad stuurde.

Raadslid Peter Schlamilch: 'Die nota is een flinke afknapper. In 20 pagina's wordt het cultuurveld te verstaan gegeven dat kunst en cultuur weliswaar zeer belangrijk zijn, maar dat er toch 7% op wordt bezuinigd en dat voor de verwachte extra aanwas van muziekschoolleerlingen geen geld zal zijn. Bovendien wordt toegegeven dat de dalende subsidies voor culturele activiteiten leiden tot hogere kosten voor de gebruikers. Dat past gewoon niet in de visie dat cultuur belangrijk is voor onze gemeenschap.'

Beter De Bilt mist creativiteit, juist op dit onderwerp en vraagt zich af of er ideeën zijn met verdienstructuur, of het afstemmen van beleidsvelden mogelijkheden biedt en of het slim samenwerken kostenreductie brengt. Daarom organiseert Beter De Bilt binnenkort een avond met het culturele veld waarop de vraag wat cultuurdragers zélf willen en wat zijn hun ideeën zijn centraal staat.