Tweemaal Zes verliest ook derde wedstrijd

Na twee verliespartijen stond Tweemaal Zes voor de lastige opdracht om in de uitwedstrijd tegen Avanti uit Pijnacker de eerste punten binnen te halen. Deze ploeg had één keer gewonnen en maakte toen 33 doelpunten en één keer verloren waarin maar 11 keer werd gescoord. Tweemaal Zes is de competitie niet goed gestart, waarin vooral te weinig gescoord is.

Tweemaal Zes startte met Tim Meijers op de plek van Randy Bruintjes en Lucinda van Beerschoten is weer bij het eerste team gehaald. De eerste helft zag men een compleet ander Tweemaal Zes dan de voorgaande wedstrijden. Er werd goed gespeeld en ook de afronding was van hoog niveau. Ook Avanti had de smaak goed te pakken en het lukte Tweemaal Zes niet om de speerpunten uit te schakelen. Tweemaal Zes sloeg meerdere malen een gat van vier punten, maar kon dit niet vasthouden. Uiteindelijk had men met een voorsprong van twee punten kunnen gaan rusten, maar een strafworp vlak voor rust werd gemist. Met een enorm hoge score van 16 – 17 werd de kleedkamer opgezocht.

De tweede helft was een compleet ander verhaal. Dat de afronding terug zou lopen was misschien wel logisch, maar ook het samenspel zakte naar bedenkelijk niveau. Er werden veel persoonlijke fouten gemaakt. Het lukte Tweemaal Zes niet om terug te gaan naar de basis en regelmatig kwamen de verkeerde mensen in de verkeerde posities terecht. Mogelijk speelden de slechte resultaten uit de eerste twee wedstrijden parten om tot de goede oplossing te komen. Waar Avanti door bleef scoren, lukte het Tweemaal Zes absoluut niet. Waar men de eerste helft 17 keer scoorde, werden er in de tweede helft nog maar 4 doelpunten gemaakt. Zo kwam er een eindstand van 29 – 21 op het scorebord.

Ondanks het uiteindelijk slechte resultaat werd afgelopen zaterdag duidelijk dat Tweemaal Zes echt wel mee kan komen in de hoofdklasse. De ploeg werd vorig jaar tenslotte niet voor niets derde. Het afrondingspercentage zal niet altijd zo hoog kunnen zijn, maar het spel in de eerste helft was weer als vanouds. Wanneer men dit twee helften laat zien, gaan er zeker wedstrijden gewonnen worden.