Valse start FC De Bilt

Door de afgelaste wedstijd van afgelopen week was de seizoenouverture net als vorige jaar tegen FC Almere. Toen leverde dat een 1-4 overwinning op voor De Bilt. Dit jaar waren de rollen helaas omgedraaid. De Bilt zat niet lekker in de wedstrijd en verliest in eigen huis met 0-3.

In de voorbereiding en beker heeft De Bilt laten zien goed te kunnen voetballen. Het ging dan ook met vertrouwen de eerste competitiewedstrijd in. De vorm van de afgelopen weken was echter ver te zoeken waardoor De Bilt de gehele wedstrijd niet zijn stempel kon drukken. De eerste twintig minuten hielden de ploegen elkaar nog in evenwicht waardoor weinig noemenswaardig voor beide doelen plaatsvond. Hier kwam verandering in toen de linksbuiten van FC Almere besloot aan een solo te beginnen. Hij passeerde twee man en maakte daarna dankbaar gebruik van een uitgestoken been van Lennart. De aanvaller ging gemakkelijk naar de grond, maar de scheidsrechter vond het voldoende voor een strafschop. Ricardo werd de verkeerde hoek ingestuurd waardoor de bezoekers op een 0-1 voorsprong kwamen.

Na de 0-1 was De Bilt het spoor bijster. Het grossierde in fouten en het niveau zakte ver weg. Voorin werd weinig klaargespeeld en achterin werden onnodige fouten gemaakt. FC Almere, duidelijk gegroeid tegen opzichte van afgelopen jaar, kon hier van profiteren en scoorde nog twee keer voor rust.

In de tweede helft probeerde De Bilt het nog wel door wat meer risico's te nemen. Er kwam meer energie in de wedstrijd, maar grote kansen leverde het niet op. Het spel bleef rommelig en niemand bij De Bilt kon het niveau van voorgaande wedstrijden halen. In de omschakeling kwam FC Almere nog een aantal keer voor het doel van De Bilt, maar met een aantal mooie reflexen wist Ricardo een grotere uitslag te voorkomen. De ruststand bleef intact waardoor de eerste wedstrijd van het seizoen met 0-3 verloren ging. Geen lekkere uitslag om het seizoen mee te beginnen, maar er zijn nog genoeg wedstrijden om dit te herstellen. Gezien de kwaliteiten binnen de selectie moet dat ook zeker gaan lukken. Volgende week krijgt het eerste elftal de kans om zich te revancheren. Het gaat dan op bezoek bij promovendus TOV uit Baarn.