Een spelmoment uit SVM-CJVV. (foto Nanne de Vries)

SVM verliest eerste wedstrijd

Zaterdag was de eerste competitiewedstrijd voor SVM dat het afgelopen seizoen kampioen in de 4de klasse is geworden. In de afgelopen voorbereidende periode deden de Maartensdijkers het ook prima; met 3 overwinningen zijn zij ook door in de bekercompetitie.

In het 1ste kwartier in de thuiswedstrijd tegen het Amersfoortse CJVV waren beide ploegen nog zoekende en had CJVV de grootste mogelijkheid na een corner; het schot werd van de lijn gehaald. Na ruim een half uur opende CJVV de score (0-1). In de 38ste minuut kreeg CJVV een vrije trap ter hoogte van 'de 16 meter'. De CJVV-aanvoerder ging achter de bal staan en verzilverde deze toegekende spelhervatting. Na balverlies op het middenveld counterde SVM er prima op los en scoorde de aansluittreffer 1-2 en in blessuretijd scoorde SVM de gelijkmaker na een slecht verwerkte corner.

SVM stichtte na de pauze wat gevaar met lange ingooien maar echte kansen had men niet. CJVV was de sterkere partij maar kon dit niet omzetten in doelpunten. Na ruim een uur spelen kwam CJVV na een spelerswissel op 2-3. Later hadden de gastheren nog een kans op de gelijkmaker, maar ook deze bal werd van de lijn gehaald. Het definitieve slotakkoord was weer voor CJVV, dat door een niet te missen kans te verzilveren, de eindstand op 2-4 te brengen.