Kijken in het brein bij Bouwman Boeken

Algemeen Algemeen

Het brein heeft iets magisch. Het is het orgaan waarmee we de wereld waarnemen en dat ons gedrag aanstuurt en ons gevoel regelt. In de afgelopen tien jaar is bijna net zo veel hersenonderzoek gedaan als in de hele eeuw daarvoor.

door Henk van de Bunt

Een apparaat dat je kind beter leert rekenen, Hersenscanners vertellen of je liever Coca-Cola of Pepsi koopt of Hersenonderzoek verandert ons strafrecht. Het is lastig te bepalen welke van die verhalen waar zijn en welke niet. Het boek Kijken in het brein neemt je mee in de wondere wereld van de hersenscans. Wat kun je eigenlijk écht met hersenscans onderzoeken? En wat niet? Waar liggen de kansen, en wat zijn neuromythen of neurosciencefiction?

Sandra van Aalderen en Meike Grol, twee van de drie auteurs, komen op 15 september om 20.00 uur een tipje van de sluier oplichten in boekhandel Bouwman aan de Hessenweg in De Bilt. Ze zullen veelvoorkomende mythen ontkrachten, maar ook laten zien welke toegevoegde waarde kennis uit het hersenonderzoek heeft voor ons dagelijks leven. Bijvoorbeeld in het onderwijs.

Recensies
'Weinig 'breinboeken' staan zo dicht bij het dagelijks leven, zijn zo nuchter over de kansen die het breinonderzoek biedt, leggen zo eenvoudig en genuanceerd uit waarom de voorgang complex is. Fris van toon en glashelder'. 'Kijken in het brein is een vlot geschreven, interessant boek, met verhelderende tekeningen. Het wapent je om de populaire berichten in de media beter op waarde te schatten. Een welkom boek in tijden waarin we regelmatig fascinerende beloftes lezen over wat hersenscans allemaal zouden kunnen, maar waarin de toepassingen vaak nog even op zich laten wachten', melden diverse recensies.

Graag vooraf aanmelden via info@bouwmanboeken.nl of tel. 030 2200112.