Logo vierklank.nl
Burgemeester Gerritsen op bezoek bij het jubilerende bruidspaar (foto Reyn Schuurman).
Burgemeester Gerritsen op bezoek bij het jubilerende bruidspaar (foto Reyn Schuurman).
Algemeen

Burgemeester feliciteert diamanten bruidspaar

Op 2 september kwam burgemeester Arjen Gerritsen het echtpaar Evertse-Bouwman feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum. Ko Evertse en Alie Bouwman traden op 1 september 1955 in Maartensdijk in het huwelijk. Ko was 28 en Alie 22 jaar toen ze trouwden.

door Guus Geebel

Ko Evertse groeide op in Groenekan en Alie Bouwman in de Achttienhovense Gagel, gemeente Westbroek. Haar moeder kwam oorspronkelijk uit Nijkerkerveen en had altijd bij boeren gewerkt. Haar vader was koetsier bij een houthandel in Utrecht. Na haar lagere schooltijd werkte Alie in Groenekan. Alie en Ko kwamen elkaar daar wel eens tegen, wat leidde tot een verkering. 'We wisten al heel vroeg van elkaars bestaan, want we zaten allebei op de School met de Bijbel in Groenekan', vertelt Alie Zij ging daar iedere dag met een hele groep kinderen lopend naar toe. Ko Evertse leerde op de ambachtschool voor automonteur en werkte enkele jaren bij een particulier bedrijf op de Voorstraat in Utrecht. Daarna was hij als monteur vijftien jaar in dienst van de gemeente Utrecht op de centrale werkplaats. De laatste vijftien jaar van zijn arbeidzame leven werkte hij in de beveiliging bij de universiteit.

Na hun huwelijk ging het echtpaar in het ouderlijk huis van Ko in Groenekan wonen. De eigenaar had er een kamer en een keuken bijgebouwd waar zijn ouders in gingen wonen. Het huis aan de Groenekanseweg werd in 1975 aangekocht. In 1994 verhuisde het echtpaar naar De Bilt. De overgang van Groenekan naar De Bilt vond Alie geen probleem. Zij was altijd al op De Bilt georiënteerd geweest en Groenekan was ook anders geworden. Ko en Alie Evertse kregen een zoon en een dochter. Ze hebben acht kleinkinderen en één achterkleinkind, waarvan trots een foto wordt getoond. Foto's verzamelen heeft Ko altijd gedaan. Hij laat de trouwfoto zien, maar ook een foto met de beide kinderen die zestig jaar later is gemaakt. Ook is er een foto van een Opel kadett uit 1938 die hij in 1947 kocht. 'Die auto was als nieuw en had maar 40.000 kilometer gereden.' Ko Evertse liep al van jongs af aan mee op Landgoed Beukenburg waar hij hielp bij de jacht. Hij was in zijn vrije tijd vijftien jaar boswachter op het landgoed.

Meer berichten