Tijdens de open dag in Het Lichtruim had Inge Fuijkschoot het jaarprogramma van de SKC al voor iedereen beschikbaar.
Tijdens de open dag in Het Lichtruim had Inge Fuijkschoot het jaarprogramma van de SKC al voor iedereen beschikbaar.

Jaarprogramma Stichting Kunst en Cultuur De Bilt

Algemeen Kunst & Cultuur

Inge Fuijkschot is voorzitter van de Stichting Kunst en Cultuur De Bilt. Tijdens de open dag van het Lichtruim op zaterdag 5 september maakte zij bekend het jaarprogramma van de Stichting Kunst en Cultuur compleet te hebben.

door Eline Meertens

Stichting Kunst en Cultuur De Bilt organiseert jaarlijks verschillende projecten en doet dit bij lezingen, concerten en films in samenwerking met de bibliotheek en voor culturele activiteiten met het Kunstenhuis. Alle activiteiten zijn samengebracht in een overzichtelijke jaaragenda, die o.a. gepresenteerd wordt op de aanstaande kunstmarkt op 11 en 12 september in het van Boetzelaerpark in De Bilt. 

Scala
Stichting Kunst en Cultuur De Bilt heeft een breed scala aan activiteiten. Vaste thema's zijn muziek, kunstlezingen, tentoonstellingen en het filmhuis. Inge Fuijkschot: 'Ieder jaar worden er rondom deze thema's nieuwe acts gezocht die zowel een jong als oud publiek aanspreken. Zo is er voor ieder wat wils. Daarnaast wordt er ieder jaar gekeken naar interessante activiteiten om bij aan te sluiten. Dit jaar wordt er bijvoorbeeld aandacht besteed aan de 'Maand van de Geschiedenis'. Klaas van Egmond uit De Bilt zal een lezing geven met als thema 'tussen droom en daad'.

Gluren
Een persoonlijk hoogtepunt voor SKC voorzitter Inge Fuijkschot is het succesvolle 'Gluren bij de Buren': 'Al ruim 7 keer is dit culturele evenement georganiseerd in De Bilt. Tijdens Gluren bij de Buren stellen inwoners van De Bilt hun huis open voor artiesten en buurtbewoners om samen te genieten van muziek, dans of poëzie'. Volgens Inge Fuijkschot is het jaarprogramma het ideaal hulpmiddel voor een ieder, die op zoek is naar een culturele activiteit . Het is een overzichtelijke folder waar voor het hele jaar de activiteiten in staan.

SKC
De SKC is te vinden op de kunstmarkt van 12.00 en 18.00 uur. De SKC werkt uitsluitend met vrijwilligers en is steeds op zoek naar nieuwe enthousiaste mensen, ook voor het bestuur. Voor meer informatie: website stichtingkunstencultuur-debilt.nl of per mail: skc-debilt@kpnmail.nl