Logo vierklank.nl
De reliëfs zijn ingelijst en werden onthuld door Inge Fuijkschot en mevrouw In 't Veld die de reliëfs heeft geschonken.
De reliëfs zijn ingelijst en werden onthuld door Inge Fuijkschot en mevrouw In 't Veld die de reliëfs heeft geschonken.
Kunst & Cultuur

Reliëfs van Jop Goldenbeld onthuld in het Lichtruim

door Henk van de Bunt

De Stichting Kunst en Cultuur De Bilt heeft twee reliëfs aangeboden gekregen, gemaakt door de kunstenaar Jop Goldenbeld (1923-1997). Zaterdag 5 septemberwerden ze in aanwezigheid van velen onthuld.

Kunstenhuisdirecteur Rob Schouw vertelde ter inleiding iets over de kunstenaar: 'Job Goldenbeld, was een Bilthovense beeldhouwer en schilder. Hij was tevens één van de initiatiefnemers voor de oprichting van het Centrum voor Kunsteducatie De Werkschuit in De Bilt. Goldenbeld was een veelzijdig kunstenaar, die zich toelegde op tekeningen, brons en beelden in steen en albast. Een van zijn werken de Boodschappenvrouw (1965) staat op het Planetenplein voor het Lichtruim'.

SKC
Inge Fuijkschot (voorzitter Stichting Kunst en Cultuur De Bilt): 'De SKC heeft een catalogus aan zijn werk gewijd en Goldenbeld heeft in 1997 de Cultuurprijs van de Gemeente De Bilt gekregen. Jop Goldenbeld was ook de oprichter van de Stichting Algemene Creatieve Vorming De Bilt-Bilthove. Later werd dit De Werkschuit en nu Het Kunstenhuis. Het bestuur van de SKC vond het toepasselijk de reliëfs door te geven aan het Kunstenhuis en samen met directeur Rob Schouw is er een prachtige plek voor gevonden.

Meer berichten