Bijeenkomst Bilts Hoogkruis

Algemeen Kunst & Cultuur

Zaterdag 12 september is het twee jaar geleden dat in het van Boetzelaerpark het Bilts Hoogkruis werd onthuld. Ook dit jaar zal de Stichting Bilts Hoogkruis met een stand aanwezig zijn bij het monument. De stichting houdt een slotbijeenkomst voor de donateurs en sponsors die het hoogkruis hebben mogelijk gemaakt.

Tijdens de bijeenkomst zal een nieuw stenen zitbankje bij het kunstwerk in gebruik worden genomen. Het is de laatste officiële activiteit rond het hoogkruis dat herinnert aan de Ierse roots van de ruim 900-jarige gemeente De Bilt.

Boek
Belangstellenden kunnen op 12 september vanaf 12.00 uur bij het Bilts Hoogkruis terecht. Leden van de Stichting geven uitleg over het hoogkruis en de totstandkoming ervan. Om 14.00 uur is er een kort officieel moment, waarbij voorzitter Gert Landman en penningmeester Herman Steendam enkele woorden tot de aanwezigen zullen richten. Gert Landman verkoopt op de stand ook zijn boek over het hoogkruis en zal dit desgewenst signeren. Het programma eindigt om 17.00 uur.