Taalpunten De Bilt

Algemeen Algemeen

Zaterdag 5 september om 14.00 uur geven wethouder Jolanda van Hulst-Mazirel en bibliotheekdirecteur Bonne Westdorp samen het startsein voor Taalpunten De Bilt tijdens het Open Huis van Het Lichtruim.

In de gemeente De Bilt zijn er circa 400 volwassenen die onvoldoende de Nederlandse taal beheersen om mee te kunnen doen in de maatschappij en in een werkomgeving te functioneren. Om deze mensen te bereiken en een helpende hand te bieden starten Bibliotheek Idea, MENS De Bilt en Steunpunt Vluchtelingen De Bilt een netwerk van Taalpunten in De Bilt.

Netwerk
De drie organisaties zetten gezamenlijk hun kracht en expertise in om meer laaggeletterden in alle zes de kernen van de gemeente De Bilt te bereiken en passende taalhulp te bieden. Het Taalpuntennetwerk verbindt ook andere organisaties en burgers. Op deze wijze kunnen ze aantoonbaar zorgen voor een verbetering van de taalvaardigheid van laaggeletterden. De Taalpunten worden ondersteund door de gemeente De Bilt en de landelijke Stichting Lezen & Schrijven.

Alfabetisering
Het startsein van de taalpunten gaat vooraf aan de landelijke Week van de Alfabetisering. In de week van 7 t/m 13 september is er landelijk aandacht voor het probleem van laaggeletterdheid. Meer informatie? Kijk op www.ideacultuur.nl.