?Volop streekproducten en cadeauartikelen te koop.
?Volop streekproducten en cadeauartikelen te koop.

Dag van Oostbroek

Algemeen Natuur & Milieu

Utrechts Landschap viert restauratie Oostbroek

Landgoed Oostbroek ligt er weer prachtig bij. De restauratie is klaar en dit viert Utrechts Landschap op zaterdag 5 september van 11.00 tot 16.00 uur tijdens de Dag van Oostbroek. Men kan deze dag ronddwalen over het prachtige landgoed vlakbij de stad Utrecht. Er is een gezellige markt, er zijn wandelexcursies en kinderactiviteiten.

Op landgoed Oostbroek is het heerlijk toeven. Het ligt vlakbij De Uithof en is dankzij de restauratie goed toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens. De wandelroute van 1,5 km is nu zelfs geheel geschikt voor rolstoelen. Tijdens de restauratie is het landgoed opgeknapt. Utrechts Landschap heeft de historische padenstructuur hersteld, de beplanting gesnoeid en vernieuwd en veel paden en bruggen toegankelijk voor rolstoelen gemaakt.

Programma
Tijdens de Dag van Oostbroek is er tussen 11.00 en 16.00 uur een markt met streekproducten en cadeauartikelen. Op het terras bij 't Winkeltje is er koffie of thee, fruitsap en cake of appeltaart. Kinderen zullen druk zijn met het zoeken naar waterdiertjes of het aaien van de ezeltjes van de Ezelsociëteit. Voor de lekkere trek kunnen ze zelf popcorn maken. De kruidentuin is te bezoeken en onder leiding van een gids kan er over het landgoed worden gewandeld. Het landhuis is open en ook daar worden rondleidingen gegeven.

Namenwedstrijd
Tijdens de restauratie is de knuppelbrug in het moerasbos vervangen door een rolstoeltoegankelijke brug van cortenstaal. Voor deze bijzondere brug is Utrechts Landschap op zoek naar een passende naam. Tot en met 5 september kunnen suggesties aangeleverd worden voor de namenwedstrijd. Kijk voor meer informatie op www.utrechtslandschap.nl of bezoek op de Dag van Oostbroek de promowagen.

Landgoed Oostbroek ligt aan de Bunnikseweg 39 in De Bilt, verscholen achter het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ). Er is beperkte parkeergelegenheid, dus ga zo mogelijk op de fiets.